IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detinguts dos homes a Sant Cugat per estafar prop d'un milió d'euros

Són onze les víctimes estafades, alguna de les quals han quedat en una situació econòmica molt precària en haver invertit tots els seus estalvis en aquest negoci fraudulent

Dos homes, de 52 i 59 anys, originaris d’Argentina i Alemanya però amb nacionalitat espanyola, han estat detinguts a Sant Cugat del Vallès en el marc de l’operació Watermark per la Guàrdia Civil com a presumptes autors dels delictes d’apropiació indeguda, estafa i administració deslleial. S'han intervingut vehicles de gamma alta, diners en metàl·lic i altres béns de luxe.

Les recerques es van iniciar al desembre, arran d'una querella presentada contra els administradors de dues societats inversores, una de les quals 'off-shore' constituïda i domiciliada a Belize i una altra constituïda a l'Estat espanyol. Fruit de les recerques, els agents van poder determinar que els responsables d'aquestes empreses havien captat diversos inversors mitjançant la promesa de suculents beneficis (al voltant del 45% o 50% anual i un risc mínim), convencent-los que existia un algorisme infal·lible desenvolupat per ells mateixos, que denominaven 'Robot', amb el qual anaven a dur a terme milers d'operacions d'inversió al mercat de divises Forex, garantint que el 70% del capital invertit quedaria en dipòsit i fora de perill.

Es quantifica en prop d'1.000.000 euros els diners perduts per les víctimes, que algunes de les quals han quedat en una situació econòmica molt precària després d'invertir tots els seus estalvis en aquest negoci fraudulent. La Guàrdia Civil va fer tres registres en domicilis particulars i a les seus socials de les empreses on es va intervenir diversa documentació i material relacionat amb l'activitat delictiva investigada, vehicles, diners en metàl·lic i altres béns de luxe; també s'ha sol·licitat l'embargament de propietats immobles dels detinguts. L'operació ha estat desenvolupada pel Grup de Delinqüència Econòmica i Tecnològica de la Unitat de Policia Judicial de la Guàrdia Civil de Catalunya, dirigida pel jutjat d'instrucció número 19 de Barcelona. 


Comentaris

envia el comentari