Tres detinguts i dos ferits en una baralla veïnal a la Llagosta

Els fets es van produir durant una manifestació davant uns pisos ocupats per una família conflictiva.

Aldarulls en una protesta veïnal a la Llagosta
Aldarulls en una protesta veïnal a la Llagosta | Cedida

Tres persones van ser detingudes pels Mossos d'Esquadra el passat dissabte a la Llagosta, al Vallès Oriental, després d'una baralla que es va produir al final d'una manifestació contra una família problemàtica que provocava problemes entre el veïnat. A més, en els aldarulls també van resultar ferits un veí i un agent dels Mossos d'Esquadra.

Els fets van tenir lloc dissabte a la tarda, quan un nombrós grup de veïns es va reunir davant dels balcons dels pisos que la família conflictiva havia ocupat i van començar a llençar diversos tipus d'objectes i a cridar «fora, fora». Els aldarulls van anar a més i la Policia Local i els Mossos d'Esquadra van haver d'intervenir-hi i detenir tres persones.

Dues estan acusades d'atemptat contra l'autoritat i desordres, mentre que a l'altra se l'acusa d'atemptat contra l'autoritat i danys. Per la seva banda, segons han confirmat els Mossos d'Esquadra, després dels aldarulls la família va deixar el pis que estaven ocupant i van marxar a casa d'uns familiars.

Una família que generava problemes al barri

L'origen de tot plegat va començar al març de l'any passat, quan un grup de joves va ocupar diversos pisos d'un bloc del carrer Sant Francesc de la Llagosta. Des d'aleshores, segons ha denunciat l'alcalde del municipi, aquesta família ha generat «greus problemes de seguretat i convivència ciutadana».

La situació ha arribat a un punt que la Policia Local i la patrulla dels Mossos d'Esquadra que hi ha al municipi estan desbordades pel volum d'incidències que han d'atendre per culpa d'aquesta família. «Acumulen multitud de denúncies i partes policials per agressions, baralles, robatoris, furts o intents d'ocupació d'altres habitatges, a més de multitud d'agressions verbals i generació de conflictes amb la resta de veïns del municipi», explica l'alcalde, Òscar Sierra, qui ha escrit al Conseller d'Interior per demanar més presència policial.

Davant de la situació, els veïns es van unir i van convocar una concentració davant dels pisos ocupats aquest dissabte, on l'alcalde també va assistir «com un ciutadà més». L'objectiu era que el seu cas tingués més ressò mediàtic i pressionar la família perquè marxés del lloc, quelcom que semblen haver aconseguit.


Comentaris

envia el comentari