Detenen 2 transportistes de les màfies del tabac amb 5.000 paquets a la Jonquera

La Guàrdia Civil els van enxampar amb maletes carregades de tabac entrant per la frontera en un autocar | S'encarreguen de fer arribar el tabac a les màfies instal·lades a l'Estat
Els homes detinguts volien entrar més de 5.000 paquets de tabac a l'Estat.
Els homes detinguts volien entrar més de 5.000 paquets de tabac a l'Estat. | CatalunyaDiari.cat

La Guàrdia Civil va intervenir en dues actuacions entre els dies 20 i 22 de juliol un total de 6.575 paquets de tabac de contraban a la frontera de la Jonquera, a la comarca Alt Empordà. La primera de les actuacions es va dur a terme sobre dos quarts d'una de la matinada del dia 20 quan els agents van indicar a un autobús que cobria la línia Barcelona-Niça que s'aturés. En la bodega del vehicle, els agents van observar dues maletes sense etiquetar i on s'hi amagaven 872 paquets de la marca Marlboro i 201 paquets de la marca Marlboro Gold, tots sense precintes fiscals, amb un valor de 5.200 euros. D'aquesta manera, la Guàrdia Civil van aixecar una acta per la suposada infracció a la llei de contraban.

 

La segona actuació es va realitzar sobre dos quarts de dotze del migdia del dia 22 quan els agents van inspeccionar un autobús que viatjava en direcció a França. Els agents van sospitar de dues maletes que es trobaven a la bodega del vehicle, amb un total de 5.502 paquets de tabac de la marca Marlboro, també sense els precintes fiscals i amb un valor de 28.400 euros. La Guàrdia Civil va detenir els dos propietaris de les maletes per un suposat delicte de contraban, són dos ciutadans senegalesos de 19 i 38 anys.

 

El contraban de tabac, un negoci rendible

Es van poder detenir els dos homes al superar-se els 15.000 euros en tabac de contraban. Si no superar aquesta quantitat, només es tracta d'una infracció. Per cada persona només es poden entrar en territori europeu un cartró de tabac sense tributar; si se n'entren més cal declarar-ho i pagar els impostos que pertoquin; uns 25 euros, més o menys, i segons la marca, per cada cartró.

 

El contraban de tabac és el més habitual d'entrada a l'Estat espanyol, sobretot, vingut des de països com Algèria. El paquet de tabac es compra en origen per un euro, més o menys, i s'acaba posant a la venda al mercat negre per uns quatre o cinc euros. Els homes detinguts per la Guàrdia Civil, però, difícilment haurien sigut els encarregats de la venda final del producte. Són mers transportistes del tabac per les màfies. En algunes ocasions el tabac entra per aeroports i després es mou per Europa amb serveis d'autocars com els que la Guàrdia Civil va enxampar a la Jonquera aquest cap de setmana.

 

Els Mossos d'Esquadra, segons ha pogut saber CatalunyaDiari.cat, també han detingut persones que han pogut burlar la duana de la Guàrdia Civil de l'Aeroport del Prat i que es disposaven a viatjar amb maletes carregades de tabac de contraban des de l'Estació del Nord de Barcelona en direcció altres punts de l'Estat.Comentaris

envia el comentari