IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Detinguts a Manresa per contractar una dona com a ventre de lloguer

La parella homosexual va convèncer una veneçolana, que no sabia que aquesta pràctica era delicte a Espanya, i que els va denunciar quan no li van fer el primer pagament

Els Mossos d'Esquadra, en arxiu
Els Mossos d'Esquadra han detingut una parella d'homes de Manresa per fer una gestació subrogada | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra han detingut dos homes, que són parella, veïns de Manresa per utilitzar a una dona com a ventre de lloguer. Ella és d’origen veneçolà com un dels detinguts, de 29 anys, que l’hauria convençut per viatjar a Espanya i instal·lar-se al seu habitatge juntament amb la seva parella de 48 anys.

La detenció dels dos homes es va produir aquest dijous, segons havia avançat ‘El Periódico’. Els dos homes, que estan pendents de passar a disposició judicial, estan acusats dels delictes de temptativa de tràfic de nens, contra el dret dels treballadors i lesions lleus, ja que la van inseminar ells mateixos i la víctima va viatjar enganyada.  

La víctima desconeixia que la gestació subrogada fos delicte

Va ser el més jove dels dos homes el que va establir el primer contacte amb ella. Aquest va aconseguir convèncer la seva compatriota explicant-li que la gestació subrogada a Espanya era legal i que era una pràctica habitual a l'Estat. 

La dona va viatjar a Catalunya el passat 19 de novembre. En aquell moment, va començar a viure amb la parella i va començar a una botiga de la qual eren propietaris. Després d'un mes treballant per ells va reclamar el seu primer sou, però segons recull la denúncia que va presentar a la policia catalana, no li van pagar.  

La van inseminar de manera casolana i sense control sanitari

El seu procés d'inseminació va començar el 20 de novembre. El primer intent va ser realitzat de manera casolana i sense que aquests li donessin cap control sanitari. La inseminació no va donar resultats i a sobre la jove va patir lesions, concretament diferents infeccions. 

Davant d’aquesta situació, va ser ella mateixa la que va decidir visitar un centre mèdic. Van ser els serveis mèdics que la van atendre qui li van explicar que els ventres de lloguers estaven prohibits a l’estat espanyol. També la van recomanar denunciar els fets, sobretot el maltractament rebut. Finalment, veient que havia estat enganyada, va reportar als Mossos d'Esquadra la situació, que van acabar arrestant als seus caps. 


Comentaris

envia el comentari