Detinguts set antiindependentistes per posar vàters amb llaços grocs davant cases de mossos i alcaldes

Entre els afectats es troben els batlles de Vilassar de Dalt, Vilassar de Mar, Arenys de Mar i Sant Andreu de Llavaneres
vater llaços grocs
Així es va trobar el seu portal l'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs fa uns mesos | Facebook

Els Mossos d’Esquadra han detingut set persones per haver protagonitzat actes vandàlics antiindependentistes davant de domicilis d’agents del cos, d’alcaldes, i també davant d’institucions públiques. La policia investiga la seva relació amb l’aparició, a diferents indrets del Maresme i el Vallès Oriental, de vàters plens de llaços grocs i banderes estripades amb missatges relacionats amb l’1 d’octubre.

 

Quatre de les detencions han estat a Mataró, una a Sant Celoni i dues a Barcelona. Són sis homes i una dona, i tots pertanyen al col·lectiu ‘justicieros nocturnos’, que a les xarxes socials defensa la «neteja de la propaganda independentista». Se’ls investiga per presumptes delictes relacionats amb l’exercici dels drets fonamentals i les llibertats públiques.

 

Investigació arran de la denúncia d'alcaldes del Maresme

A mitjans de desembre del 2018, l’aleshores alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (ERC), va denunciar a Twitter que uns desconeguts havien «assenyalat» casa seva amb llaços grocs i un vàter on es podia llegir «1 d’octubre» i «bon Nadal, Xavi». Dies més tard, l’alcalde de Sant Andreu de Llavaneres, Joan Mora (ERC), també va denunciar que s’havia trobat llaços grocs, banderes estelades arrencades i una tassa de vàter davant la botiga-celler que regenta al municipi. 

 

esborrar llaços grocs
El grup també feia altres accions com esborrar llaços grocs | Facebook

 

Aquest passat mes de maig, Mora, Godàs i quatre alcaldes més del Maresme van presentar una denúncia conjunta per «l'assetjament constant» de «grups violents d'extrema dreta». La situació, van assegurar, es repetia des del referèndum de l'1-O i s'havia intensificat en els darrers mesos amb assetjaments directes. Els alcaldes van decidir actuar de forma conjunta després que les denúncies individualitzades s’haguessin arxivat. La denúncia la signaven els alcaldes de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs; Sant Andreu de Llavaneres, Nani Mora; Arenys de Mar, Annabel Moreno, i Vilassar de Mar, Damià del Clot. 

  

A banda de les accions al Maresme, els Mossos d’Esquadra també investiguen la relació dels set detinguts aquest divendres amb un acte vandàlic similar que a finals de gener va haver-hi al costat de l’ajuntament de Vallgorguina (Vallès Oriental), a l’entrada d’una associació. Allà també va aparèixer un vàter ple de llaços grocs i els vàndals van retirar una pancarta de suport als presos independentistes.

 

També et pot interessar...Comentaris

envia el comentari