Detinguts per haver posat fi a la vida de la seva filla 30 anys després

Els fets han tingut lloc a França i unes mostres d’ADN han estat claus per resoldre el crim

Imagen de la tumba anónima a la «pequeña mártir de la A-10».
Imatge de la tomba anònima a la «petita màrtir de la A-10». | FranceTV
 

Fa més de 30 anys, concretament l’any 1987, va aparèixer el cos sense vida d’una nena de 4 anys en una autopista francesa, l’A-10. Els fets, que van causar una gran commoció entre els habitants del país després que la nena fos trobada embolicada amb una manta i plena de contusions, van tenir lloc a Suèvres, una localitat del centre de França.

El que més va cridar l’atenció va ser que absolutament ningú va reclamar el cadàver, tot i que els investigadors havien difós una fotografia de la petita, que es va escampar per tot França i va travessar les fronteres d’Europa. Però ningú va ser capaç de reconèixer-la, motiu pel qual es coneixia a la nena com ‘la petita màrtir de l’A-10’.

Finalment el cas es va tancar

Deu anys després i sense cap novetat més a l’horitzó, la justícia va procedir a tancar el cas, com passa sempre en aquest tipus de situacions. Des d’aleshores, i fins al dia d’avui, el veïnat de la zona s’han encarregat de mantenir la tomba anònima de la nena plena de flors i ben cuidada.

El que ningú esperava és que el cas s’acabés resolent de manera inesperada gràcies a unes mostres d’ADN. Aquestes mostres, que havien estat recollides en el moment del crim, han permès deixar al descobert qui són els pares de la nena.

De manera que, gràcies a la manta que embolicava el cadàver de la petita, s’ha pogut trobar els que s’han convertit en els principals culpables de l’assassinat de la petita. I tot a causa d'una cerca realitzada d'acord amb les mostres de la nena durant l’any 2017.

Aquestes mostres coincidien amb un noi que havia estat detingut per violència de gènere. Les investigacions van fer sortir a la llum que el jove en qüestió era el germà de la nena que havia aparegut morta, de manera que els investigadors van poder arribar fins als pares de la menor.

Així doncs, les autoritats van comprovar que Ynass, una de les set filles fruit del matrimoni, constava en els registres de sol·licituds d’ajudes socials, però mai més havia tornat a ser censada. De fet, alguns mitjans francesos s’han fet ressò del fet que la mare s’emparava en l’excusa que la petita es trobava al Marroc amb els seus avis.

La declaració del pare, clau per resoldre el crim

Els pares de la nena, que porten separats des de fa vuit anys, han estat detinguts per assassinat, ocultament del cadàver i violència contra menors de 15 anys. El progenitor, de fet, confessava que «va viure un infern amb la seva dona, que era violenta amb les seves tres filles i li tenia por», durant la declaració que va dur a terme un cop estava detingut.

Pel que fa a la nit dels fets, també ha reconegut que el 10 d’agost de l’any 1987 havia trobat el cos de la petita en arribar a casa, i que durant la matinada varen abandonar el cos prop de l’autopista. El dia d’avui, la mare de la jove està detinguda, esperant que el jutge decideixi si l’envia a presó o no.  


Comentaris

envia el comentari