Cinc xilens detinguts pel robatori a diverses cases a la zona de Barcelona

Els membres de la banda van ser detinguts a Badalona, l'endemà que fugissin d'un control a Pineda de Bages on havien comès el seu últim delicte

Dos agents dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu
Dos agents dels Mossos d'Esquadra en una imatge d'arxiu | cedida

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda de 5 membres que es dedicava a cometre robatoris en cases de diverses poblacions i urbanitzacions de la província de Barcelona. Els 5 detinguts, un d'ells menor d'edat, són de nacionalitat xilena i entre els mesos de juliol i agost haurien actuat especialment al Bages, on a la urbanització Pineda de Bages de Sant Fruitós de Bages haurien entrat a 4 cases.

Segons va informar el cos policial, el grup viatjava des de Xile a Barcelona durant uns pocs mesos o setmanes per cometre els seus robatoris. Un cop eren a territori català, entraven a habitatges de la capital catalana o de poblacions properes amb l’objectiu d’endur-se qualsevol aparell o objecte de valor que trobessin.    

La detenció es va produir després de l’últim robatori

Va ser l'últim robatori a Pineda de Bages el que va accelerar les actuacions policials que van acabar amb l’arrest dels cinc lladres. El dia 9 d’agost els lladres van entrar a una casa de la urbanització de Sant Fruitós pensant que no hi havia ningú a l’interior després que ningú contestés al timbre. Dins, però, hi dormia la propietària a qui van robar, després d’intimidar-la, una polsera.

El mateix dia del robatori la policia va desplegar un dispositiu per a procedir a la detenció dels cinc membres de la banda. Tot i això, els delinqüents van poder fugir del lloc dels fets. Seria l'endemà quan els Mossos van procedir a l’arrest dels cinc lladres a Badalona, ciutat on residien durant la seva estança a Catalunya.

Actuaven sense planificació prèvia ni violència

Encara que en la seva última actuació, els delinqüents van intimidar a la seva darrera víctima, una veïna d’edat avançada de la urbanització del Bages, la banda no era violenta. Normalment, entraven a cases on no hi havia ningú i abans tocaven el timbre per confirmar que l’habitatge estigués buit.

La policia considera que els lladres no eren perillosos i que, per la seva manera d’actuar, no planificaven ni estudiaven les cases en què entrarien a robar. El que sí que feien era escollir llocs com Pineda de Bages per realitzar els seus robatoris, urbanitzacions amb molts accessos i on és fàcil entrar sense aixecar sospites i marxar ràpidament.


Comentaris

envia el comentari