Els Mossos detenen tres carteristes multireincidents i violents al metro de Barcelona

Els lladres acumulen 17 detencions i també estan essent investigats per dues agressions a vigilants de seguretat

Els agents han detingut a tres persones com autors de dos robatoris
Els agents han detingut a vuit carteristes al metro de Barcelona en menys d'una setmana | Twitter (@mossos)

Els Mossos d'Esquadra van detenir dijous passat tres carteristes multireincidents i violents a l'estació de metro de Barceloneta. Els lladres, dos homes i una dona, acumulen fins a 17 detencions per delictes de furt i robatoris violents, i també estan essent investigats en paral·lel per dues agressions a vigilants de seguretat.

Els carteristes van ser enxampats després de sostreure dos telèfons a un home i la seva filla quan volien baixar del metro a la Barceloneta. La víctima els va recriminar l'acció i els va obligar a sortir del vagó, la qual cosa va comportar que aquests l'agredissin amb cops i empentes. En el marc de l'agressió, un dels autors va poder desfer-se dels telèfons sostrets llençant-los a terra.

La víctima i dos usuaris més del metro van retenir els autors fins que van arribar els vigilants de seguretat, els quals van alertar al 112. Els Mossos d'Esquadra es van desplaçar al lloc dels fets i van identificar els autors del robatori violent, que van quedar detinguts. Es dona la circumstància que els detinguts han protagonitzat altres robatoris similars que han acabat sent violents. En un primer moment, intenten furtar el mòbil o la bossa de mà i quan la víctima se n'adona utilitzen la violència per consumar el robatori. En cas de ser arrestats, no dubten d'enfrontar-se als mossos per evitar la detenció. 

Cinc carteristes, arrestats aquesta matinada al metro

D'altra banda, aquesta matinada els Mossos han detingut altres cinc carteristes com a presumptes autors d'altres dos robatoris violents al metro. El primer d'ells ha succeït cap a la 01.30 hores d'aquesta matinada a la parada de metro de plaça d'Espanya, on un home s'ha adreçat als vigilants de seguretat de les instal·lacions per sol·licitar ajuda, ja que un grup de tres homes l'havia agredit per tal de sostreure els objectes que portava a les butxaques.

Els vigilants han pogut interceptar i retenir els autors del robatori, tres homes de nacionalitat marroquina i d'entre 20 i 35 anys, fins que ha arribat una dotació dels Mossos d'Esquadra que els ha detingut com a presumptes autors d'un robatori amb violència.

L'altre s'ha produït poques hores després quan dos homes han intentat robar el mòbil a un home que viatjava a la línia 3 del metro. La ràpida reacció de la víctima i la resta de passatgers del vagó ha permès que els vigilants de seguretat poguessin retenir els dos autors del robatori que han estat arrestats per una patrulla dels Mossos com a presumptes autors d'un robatori amb violència i intimidació.

Els dos detinguts, de nacionalitat cubana i xilena i de 28 i 26 anys respectivament, s'han mostrat en tot moment molt agressius i violents tant en ser descoberts per la víctima com en el moment de la detenció, per això també se'ls considera autors d'un atemptant contra agents de l'autoritat.

També et pot interessar...


Comentaris
Montserrat cuando
Cuando son tan violentos y que tienen como profesión el robo, lo que deberían hacer es enviarlos a sus respectivos países y que allí cumplan su condena porque si no se hace así tendremos que pedir a la Generalit y al Ayuntamiento que nos deje unos de tantos guardaespaldas que tienen, ya que los pagamos nosotros también tenemos derecho a que nos defiendan

envia el comentari