Detinguts tres empresaris a Valls per explotar i amenaçar els treballadors

Les víctimes denuncien greus amenaces per part dels detinguts i una situació extrema d'explotació laboral

Agents de la Policia Nacional han procedit a la detenció de tres persones, directius d'una empresa de Valls, com a presumptes autors dels delictes contra el dret dels treballadors i amenaces greus. Les investigacions van començar el passat mes d'octubre de 2019 quan els agents van tenir coneixement a través del Departament de Treball de la Generalitat de Catalunya, d'una denúncia sindical relativa a dues empreses situades al polígon industrial de la capital de l'Alt Camp, que realitzaven activitats en un mateix centre de treball.

Segons la denúncia interposada, en aquestes empreses es trobarien treballant ciutadans estrangers en situació irregular que no tindrien autorització de residència i treball. A més, no estarien degudament donats d'alta a la Seguretat Social. Aquests treballadors també estarien exercint la seva tasca en condicions precàries, amb jornades de més 12 hores diàries, i amb una remuneració que no superaria els 1.000 euros, condicions que podrien vulnerar els drets que tenen reconeguts per la legislació vigent.

Actuació conjunta amb la Inspecció de Treball de la Generalitat

Després de les gestions realitzades per Policia Nacional en col·laboració amb la Inspecció de Treball de la Generalitat, finalment s'ha procedit a realitzar una inspecció a l'empresa, dedicada al sector del reciclatge metal·lúrgic. En aquest sentit, s'ha emès un informe per part de la Inspecció Provincial de Treball on es conclou que els fets investigats provoquen un lucre indegut per l'empresa, per estalviar-se de forma irregular les despeses laborals i de Seguretat Social de dos treballadors aprofitant-se de la seva situació de vulnerabilitat per no tenir documentació vàlida per residir i treballar a Espanya.

empresa-semiesclavatge-valls
Imatge de l'empresa afectada | Cedida

Els denunciants al seu torn van ser amenaçats greument per la direcció de l'empresa per considerar-los els instigadors de la inspecció. Posteriorment, van ser acomiadats presumptament com a represàlia. Davant aquests fets s'ha procedit a la detenció de tres persones de nacionalitat espanyola: dues d'elles com a autors d'un delicte contra el dret dels treballadors i amenaces greus i l'altra per un delicte contra el dret dels treballadors (l'administrador, el gerent-apoderat i l'encarregat de la societat mercantil).


Comentaris

envia el comentari