Dos detinguts per vessar oli en una carretera al Ripollès

Van ser denunciats penalment per ser els presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària en originar un greu risc per la circulació
Imatge d'arxiu dels Mossos d'Esquadra | Mossos d'Esquadra

 

Dos homes han estat denunciats penalment pels Mossos d'Esquadra per ser els presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària en originar un greu risc per la circulació. A més, un tercer home també va ser denunciat com a presumpte autor d'una infracció administrativa dins del marc de la Llei Reguladora de Residus.

 

Els fets van tenir lloc el passat dimecres 22 d'agost a Sant Pau de Segúries, al Ripollès, quan els dos homes, de 31 i 49 anys veïns de Badia del Vallès i Rubí, van anar a buscar ferralla amb una furgoneta, però entre tot el que es van emportar hi havia, a més a més, dos bidons d'oli.

 

Un gran vessament a la carretera

El Centre d'Atenció i Gestió de Trucades d'Urgència va avisar als Mossos d'Esquadra que en un tram d'uns deu quilòmetres, entre les carreteres N-260 i C-38, dins dels termes municipals de Sant Pau de Segúries i Camprodon, s'havia vessat una gran quantitat d'oli que presumptament algun vehicle estaria perdent. Arran d'aquest vessament d'oli hi va haver tres accidents lleus a les carreteres, concretament van relliscar dos ciclistes i una furgoneta. 

 

Ràpidament van posar-se en marxa els serveis de manteniment de carreteres per tornar a deixar la via en bones condicions i, mentrestant, els agents dels Mossos d'Esquadra van investigar la procedència d'aquest oli i van descobrir que provenia d'un taller mecànic de Sant Pau de Segúries.

 

 

Acta per una mala gestió dels residus

Un cop van identificar el responsable d'aquest taller mecànic, els mossos van aixecar una acta contra ell per mala gestió de residus i va ser tramesa a l'Agència de Residus de Catalunya. A continuació els agents del Grup de Recerca i Documentació de l'Àrea Regional de Trànsit de Girona van continuar amb la investigació per tal de localitzar el vehicle que havia estat perdent líquids per tota la carretera.

 

Finalment, van aconseguir identificar una furgoneta que hauria transportat els bidons d'oli i, un cop realitzades les gestions pertinents, els Mossos d'Esquadra van denunciar penalment el conductor d'aquest vehicle i el seu acompanyant per ser els presumptes autors d'un delicte contra la seguretat viària en originar un greu risc per la circulació. Ara, els denunciats, que a més ja tenien antecedents, passaran a disposició del jutjat de Ripoll.