TENS TELEGRAM?

👉 No et perdis les últimes hores de Catalunya. Segueix-nos clicant aquí!

MÉTEO

⛈ Alerta màxima a Catalunya: comença la llevantada més forta de l'any

Deu immigrants africans arriben a Girona amagats en un camió procedent d'Itàlia

Els Mossos d'Esquadra els van retenir a l'espera de ser posats a disposició de la Policia Nacional i del jutge

 

Nova arribada d'immigrants africans a Catalunya amagats en un camió. El darrer cas, aquest dimarts, 24 d'abril, a Sils, a la comarca de la Selva. Un grup de deu persones van arribar en un camió de mercaderies fins a l'interior d'un magatzem de material per jardí, Myc5, en aquest municipi gironí.

 

Quan els empleats van iniciar la descàrrega del camió, el grup d'africans van saltar del vehicle i van intentar fugir. Veient que no podien marxar, van entrar a les oficines de l'empresa on els treballadors els hi van oferir aigua i atenció.

 

El Mossos d'Esquadra entregaran els agents a la Policia Nacional

El grup de persones, que presentaven bon estat de salut, van quedar-se al lloc fins que van arribar diverses patrulles dels Mossos d'Esquadra que es van fer càrrec dels polissons. Ara s'espera que siguin posats a disposició de la Policia Nacional, qui té la competència en estrangeria, i que després hagin de comparèixer davant del jutge, que en decidirà la seva situació. Els homes podrien ser expulsats del país o internats per ser expulsats més endavant al CIE de Zona Franca, a Barcelona.

 

Segons va explicar el camioner, ell havia iniciat el seu viatge a Itàlia i va fer algunes parades a França que és on es creu que els immigrants van poder pujar al vehicle. El conductor va revisar el vehicle a les estacions de servei on es va aturar i no hi va veure res estrany, va explicar a la policia.

 

Diversos casos d'entrada d'immigrants per la Jonquera

No és el primer cas d'arribada d'estrangers a l'Estat en camions de mercaderies. Una cinquantena de persones s'han pogut interceptar els darrers mesos a la zona de Girona, a la Jonquera i en pobles propers a la frontera amb França. L'Estat té contrastat que la majoria d'entrades d'immigrants sense permís de residència es fa per carretera via França, sigui per la Jonquera o per Hendaia, al País Basc.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris