Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

MÉTEO

🌧 DISSABTE: Gran part de Catalunya en alerta taronja o roja per pluges torrencials

Diagnosticat de meningitis un nen de 12 anys a la Selva

El menor va ingressar a l'UCI Pediàtrica de l'hospital Josep Trueta aquest cap de setmana | De moment, el nen evoluciona favorablement, i ja s'ha administrat un tractament de quimioprofilaxis tant a ell com al seu entorn més proper
Diagnosticat de meningitis un nen de dotze anys a Caldes de Malavella | Cedida

 

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha diagnosticat un cas de meningitis a un nen de dotze anys al municipi de Caldes de Malavella, a la comarca de La Selva. El jove, que va ingressar aquest passat cap de setmana a l'UCI Pedriàtica de l'hospital Josep Trueta, evoluciona favorablement, tal com explica el 'Diari de Girona', i des de Salut han confirmat que no hi ha motiu d'alarma en tractar-se d'un cas aïllat.

 

 

El nen evoluciona favorablement

Aquest cap de setmana un nen de tan sols dotze anys ingressava a l'hospital Josep Trueta de Girona a causa d'una malaltia meningocòccica, tal com informaven ahir mateix fonts del Departament de Salut. Concretament, el jove estava a l'UCI Pedriàtica, però afortunadament la seva evolució convida a l'optimisme i, a més, es tractaria només d'un cas aïllat.

 

Això no obstant, tant els familiars com l'entorn més proper del nen han estat sotmesos a un tractament de quimioprofilaxis, per tal d'evitar que es puguin produir nous contagis. I és que les vacunes han permès reduir considerablement les xifres de mortalitat arran la meningitis, però encara segueixen produint-se moltes morts per aquesta causa.

 

 

La meningitis, una malaltia molt comuna i perillosa

Cal recordar que la meningitis és una malaltia que es basa en la inflamació de les meninges a causa d'una infecció, i que malgrat que la meningitis vírica és la més comuna, no és l'única classe que existeix, ja que també pot tenir un origen bacterià o fúngic.

Les vacunes han permès reduir considerablement les xifres de mortalitat per meningitis | cedida

 

El fet és que aquesta problemàtica és més greu del que pot semblar, i a Catalunya ha tingut efectes devastadors en més d'una ocasió. Per exemple, el passat diumenge, 27 de gener, un jove de tan sols 26 anys moria a l'hospital lleidatà Arnau de Vilanova  com a conseqüència d'aquesta infecció.

 

El passat mes de juny aquesta malaltia es cobrava una altra vida, aquest cop la d'un menor de tretze anys que també havia ingressat en estat molt crític a l'hospital Josep Trueta, tot i que uns dies més tard es feia públic que el nen portava totes les vacunes al dia.

 

 

 

Comentaris