Un grup de manifestants talla la Diagonal de Barcelona cremant contenidors

Els fets han tingut lloc a primera hora del matí a l'altura del Palau Reial

Imatge dels contenidors cremats que han tallat la Diagonal de Barcelona aquest matí
Imatge dels contenidors cremats que han tallat la Diagonal de Barcelona aquest matí | cedida

Un grup de persones ha tallat aquest divendres a primera hora del matí l'avinguda de la Diagonal de Barcelona just davant del Palau Reial, incendiant diversos contenidors. El succés ha obligat a tallar la circulació, que no només ha afectat als conductors, sinó també als combois del Trambaix que circulaven per la zona.

Els Bombers ja han aconseguit extingir les flames i s'han obert els carrils de circulació de sortida de la ciutat, tot i que els carrers d'entrada encara estan tallats i la Guàrdia Urbana fa desviaments de trànsit a l'altura de l'avinguda Doctor Marañón.

Segons les primeres informacions, un grup d'una vintena de persones —tots ells amb la cara tapada— ha creuat diversos contenidors d'escombraries i pneumàtics al tram central de l'avinguda i els han incendiat. Posteriorment, han llençat crits en protesta pel desallotjament de la casa ocupada Ca la Trava, al barri de Gràcia de Barcelona, i s'han ficat a l'interior de la Facultat de Física.

Diverses protestes contra el desallotjament de Ca la Trava

Els Mossos d'Esquadra van desallotjar a primera hora d'aquest dijous, 18 d'octubre, l'espai ocupat Ca la Trava, a Travessera de Gràcia. La policia catalana va entrar al local i va fer fora les set persones que hi havia a l'interior. Tres d'elles van sortir per la seva pròpia voluntat, però els altres quatre s'havien enganxat en bidons per complicar el desallotjament. D'aquestes, dues han estat denunciades i dues han quedat detingudes per resistència a l'autoritat per haver-se resistit a deixar l'espai.

Una estona després que el desallotjament hagués acabat, un grup de persones va tallar el carrer Gran de Gràcia en senyal de protesta. A la tarda, es va fer una nova concentració de protesta a la plaça Virreina, on uns 300 manifestants es van fer notar amb llançament de coets, trencaments de vidres i diverses pintades. Finalment, els Mossos van detenir una persona per cremar contenidors i dues persones van ser denunciades per desordres públics.


Comentaris

envia el comentari