IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

URGENT

☕ Salut veu «difícil» reobrir bars i restaurants a Catalunya per no «allargar l'agonia»

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya confirma més de 5.000 nous casos de Covid-19

Diana Quer va morir després de ser estrangulada, segons l'autòpsia

Els experts necessitaran realitzar noves proves al cadàver per saber si hi va haver també una agressió sexual

'El Chicle'
'El Chicle' va estrangular Diana Quer fins a causar-li la mort, segons l'autòpsia | 'El Español'

L'autòpsia que els forenses li han realitzat al cadàver de la jove Diana Quer, que va ser presentada durant ahir a les diferents parts del cas, ha determinat que la jove madrilenya va morir estrangulada, encara que no ha pogut confirmar o desmentir si es va produir també una agressió sexual. 

  

Així ho ha avançat 'La Voz de Galícia', que a més indica que el cos de Diana no presentava cap indici que pogués sostenir la teoria de l'atropellament, en la qual es basa la defensa de José Enrique Abuín Gey 'El Chicle'. El seu advocat va assegurar fa poc que, si es confirma que va haver-hi agressió sexual, deixarà el cas. Ara bé, els forenses encara necessitaran realitzar noves proves al cos per determinar-ho. 

  

Per ara, no s'han donat a conèixer noves dades sobre la seva mort, i es desconeix si l'estrangulament es va produir amb les mans o amb la brida que els investigadors van trobar en el pou on l'investigat va amagar el cos durant gairebé 500 dies.

Es realitzaran més proves per veure si hi va haver agressió sexual

L'autòpsia confirma, doncs, les principals sospites que els investigadors tenien després d'una primera inspecció del cos, que evidenciava «indicis de criminalitat». L'expert forense, Fernando Serulla, ha descartat, en principi, una agressió sexual, però ha assegurat que es realitzaran «proves complementàries». 

Si es confirma que no hi va haver agressió sexual, l'advocat de 'El Chicle' es mantindrà al capdavant de la seva defensa, i la futura condemna probablement no serà tan contundent com en cas que hi hagués delictes sexuals. 

Amb tot, el resultat de l'autòpsia descarta la possibilitat que José Enrique Abuín Gey acabi condemnat a presó permanent revisable, la màxima pena a la qual s'enfronta l'acusat de matar Diana. 

Ramon Sierra, abogado de 'El Chicle'
Ramon Sierra, l'advocat de José Enrique Abuín 'El Chicle' | RTVE

 

El jutge podria dictar presó permanent revisable per a 'El Chicle'

Ara bé, si les noves proves confirmen que va haver-hi també un delicte d'agressió sexual, s'afegirien al d'assassinat per estrangulament, cosa que implicaria més anys de presó. A més, 'El Chicle' podria acumular més penes arran de la denúncia interposada per la jove de Boiro, a la qual l'acusat va intentar segrestar el passat 25 de desembre i que va accelerar la resolució de la desaparició de Diana Quer.
 

Finalment, José Enrique Abuín Gey encara té un judici per resoldre, ja que va presentar un recurs contra una sentència de l'Audiència Provincial de la Corunya que el condemnava a dos anys i sis mesos de presó per tràfic de cocaïna.


Comentaris

envia el comentari