Dos diputats d'ERC denuncien haver sigut insultats per un policia nacional

A més, també han assegurat que, quan passaven per davant la comissaria, l'agent va escopir a terra

Agente de la Policía Nacional.
Tots dos han denunciat el policia per insults   | Europa Press

Jenn Díaz i Josep Maria Jové, dos diputats d'ERC al Parlament de Catalunya, han denunciat als Mossos d'Esquadra haver rebut insults per part d'un agent de la Policia Nacional. Segons les seves declaracions els fets haurien succeït el passat 23 de juliol, quan tots dos polítics es dirigien a l'acte d'entrega de les Creus de Sant Jordi al Palau de la Música.

Segons ha avançat 'TV3', els dos diputats van ser insultats pel policia quan passaven per davant de la Jefatura a la Via Laietana. No només això, sinó que l'agent, segons diuen, també els hauria escopit. Han explicat que, en passar per la comissaria el policia va escopir a terra primer i després els va insultar.

Tot i que ja fa un temps del succés, ha estat ara quan els dos diputats s'han atrevit a denunciar els fets. Asseguren que ho fan per aconseguir acabar amb la sensació d'«impunitat» que sembla que tinguin els policies. A més, afirmen que davant les comissaries hi ha càmeres i demanen que es revisi la gravació per identificar l'agent que els va increpar i d'aquesta forma poder ser castigat.

Fragment de la denúncia que han presentat els dos diputats d'ERC
Fragment de la denúncia que han presentat els dos diputats d'ERC | TV3

 

El presumpte agressor del fotoperiodista Jordi Borràs, un policia nacional

Fa menys d'un mes una agressió a Barcelona va provocar un altre escàndol dins del cos de la Policia Nacional. El fotoperiodista català Jordi Borràs, d''El Món', va ser agredit al vespre al carrer Capellans de Barcelona. Més tard, es va poder saber que el seu presumpte agressor seria un agent de la Policia Nacional.

Segons les declaracions de la víctima i de diversos testimonis, l'home va donar-li un cop de puny a la cara i el va fer caure a terra mentre cridava coses com «Visca Espanya» o «Visca Franco». Després d'haver caigut a terra, Borràs hauria cridat «policia» amb la intenció de demanar ajuda, va ser llavors quan el seu agressor va confessar-li que ell era policia i va ensenyar-li la placa.

El fotoperiodista Jordi Borràs ha estat agredit per un home que s'ha identificat com a policia nacional
El fotoperiodista Jordi Borràs va ser agredit per un home que es va identificar com a policia nacional | Quico Sallés

 

L'endemà, el mateix cos de Policia Nacional va confirmar que la placa era oficiosa i reglamentaria, per tant, que no era falsa. Segons les informacions que hi ha sobre el cas, l'home és un agent de Policia Nacional que, segons el cos de seguretat «no patrulla al carrer des de fa molt de temps», es dedica ara a les tasques burocràtiques.

De moment s'ha obert un expedient sobre els fets i assumptes interns de la Policia nacional investiguen el que va succeir aquell dia. Fins ara, l'agent no ha estat apartat de les seves tasques laborals.


Comentaris

envia el comentari