Un dispositiu policial acaba amb 38 detinguts al barri de la Barceloneta

La major part dels detinguts estan acusats de robatoris amb violència i furts, però també hi ha una desena de denunciats per delictes lleus

Imatge de la Guàrdia Urbana patrullant pels carres de Barcelona
Imatge de la Guàrdia Urbana patrullant pels carrers de Barcelona | CatalunyaDiari.cat

Un total de 38 persones han estat detingudes aquesta passada matinada de diumenge a la ciutat de Barcelona. En concret, durant un dispositiu conjunt de la Guàrdia Urbana i dels Mossos d'Esquadra per la zona d'oci nocturn pròxima al barri marítim de la Barceloneta, un total de deu persones han quedat detingudes per presumptes robatoris amb violència. 

Un dispositiu amb nombroses detencions i denúncies

A banda, altres 23 persones han estat detingudes per furts, sigui a l'interior o a les zones pròximes a locals d'oci, i unes quatre han quedat detingudes per delictes contra la salut pública. Durant el mencionat operatiu, segons l'Ajuntament, també s'ha produït la detenció d'una persona que tenia un requeriment judicial, i altres deu persones han estat denunciades per delictes lleus de furt. 

El mencionat operatiu ha tingut lloc entre dos quarts d'una de la matinada i les vuit del matí, i els agents que han participat anaven uniformats, però també de paisà. Segons ha indicat l'Ajuntament de Barcelona, l'objectiu d'aquesta actuació és «enviar un missatge als infractors que circulen per la zona, i alleugerir la pressió a la zona i al barri».

La Barceloneta, entre narcotràfic i violència

La Barcelona és, sens dubte, un dels barris més populars de la capital catalana, i destí assegurat per als milions de turistes que la visiten cada any. Per desgràcia, darrerament el barri ha vist com augmentava la violència als seus carrers, i com els narcotraficants s'aprofiten de la presència dels turistes per fer negoci. 

Una agent de la Guàrdia Urbana ajudant una turista a Barcelona
Una agent de la Guàrdia Urbana ajudant una turista a Barcelona | CatalunyaDiari.cat

 

Fa poc, un home va ser apunyalat enmig del carrer a la Barceloneta. En concret, els fets van tenir lloc el passat 27 de juliol, al carrer de Meer del barri, en una zona molt pròxima a la platja, i també del polèmic carrer dedicat a Pepe Rubianes. La víctima, de 34 anys, va ser atesa al lloc pels efectius del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM), i posteriorment traslladada a l'Hospital del Mar. 

Anteriorment, la Guàrdia Urbana també va detenir un matrimoni per traficar amb drogues en el seu propi pis de la Barceloneta, transformat en un veritable punt de venda. La policia va irrompre a l'habitatge amb una ordre judicial, arran de les denúncies de diversos veïns, i van descobrir substàncies estupefaents preparades per a la distribució, i diners en efectiu. 


Comentaris

envia el comentari