URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Diverses escoles de la comarca de la Selva tanquen pel temporal de neu

El temporal també dificulta la circulació en algunes de les carreteres catalanes més importants
Dos adolescents conversen sota la neu al pont de Tordera | cedida

 

La neu que ha caigut aquest dijous, 8 de febrer, a molts municipis de les comarques de Barcelona i Girona, més enllà de les boniques imatges, també ha provocat alguns problemes. A Girona, per exemple, la intensa nevada ha obligat a tancar diversos centres educatius de la comarca de la Selva, una de les més afectades per les nevades d'avui. 

 

En concret, segons ha informat el departament d'Ensenyament, es tracta dels centres d'Hostalric, Sant Feliu de Buixalleu, Breda, Riudarenes, Maçanet de la Selva, Sils, Riells i Viabrea, Caldes de Malavella i Arbúcies. Es tracta de municipis on la neu ha agafat força aquestes darreres hores, tot i que també s'ha deixat veure de forma més feble al Maresme, el Baix Empordà o el Gironès, entre altres. En el cas dels alumnes de l'escola d'Hortsavinyà, aquests no han pogut accedir al centre pels camins de terra pel perill que suposava. 

Problemes a les carreteres

El temporal també està dificultant el trànsit en algunes importants carreteres catalanes, com l'A-2 o l'AP-7, sobretot al seu pas per les comarques gironines. En concret, els punts més conflictius en aquests moments són l'A-2 entre els municipis de Sils i Riudellots, l'AP-7 a l'altura de Maçanet de la Selva i la C-35 al terme municipal d'Hostalric. 

 

Cal dir que les autopistes catalanes ja estaven en alerta davant la previsió d'importants nevades, per evitar un col·lapse semblant al que va tenir lloc fa unes setmanes a l'AP-6. Les màquines llevaneus treballen de forma intensa des de primera hora del matí, per evitar que la neu s'acumuli a la calçada i impossibiliti la circulació dels cotxes.