Acusen d'abús sexual a menors un entrenador de clubs de natació catalans

L'home, que ja té dues condemnes més per abús sexual, tocava les menors assegurant que formava part de l'entrenament

L'acusat va ser condemnat a dos anys de presó per abusar de tres nedadores el 2003 | Instagram

 

Diverses noies acusen un entrenador de natació que va treballar en clubs catalans d'haver abusat sexualment d'elles quan eren menors. L'home va passar per piscines de Molins de Rei, Olot,Sant Feliu de Llobregat i Lloret, a més de treballar a la Residència Blume, a Las Palmas i a Astúries.

Segons una investigació publicada pel diari 'Ara', té dues condemnes per abús sexual però mai ha entrat a presó. Algunes noies han explicat que l'entrenador, nom del qual respon a les sigles L.A., els feia tocaments vaginals i als pits, assegurant que formava part de l'entrenament i que eren estiraments.

Va ser condemnat el 2003 a dos anys de presó per abusar de tres nedadores, una d'elles menors. El 2016 la condemna va ser d'un any de presó per fer el mateix amb una menor d'edat. L'home es dedica ara a entrenar esportistes del món del duatló i el triatló. També s'ocupa de gent que pretén recuperar-se de lesions o millorar les marques en proves de resistència. Tot i que treballa amb adults, té algunes denúncies per fets similars. 

«Pensava que veia potencial en mi»

En el món de l'esport, moltes vegades els menors interioritzen tant l'objectiu de millorar i convertir-se en competidors d'elit, que creuen cegament en qualsevol mecanisme de qui els prepara per treure tot el seu potencial.

La minuciosa investigació del diari citat destapa una realitat que «avui en dia encara s'amaga», segons expliquen. Cada vegada hi ha més protocols de prevenció d'aquest tipus d'abusos, sobretot a menors, però segueixen apareixent casos com el de les noies que, en el seu testimoni, expliquen que en aquell moment «no eren conscients» que l'entrenador estigués abusant d'elles

«Pensava que m’havia seleccionat perquè veia potencial en mi, fins que vaig veure que era per abusar de mi», explica una d'elles. Relaten com l'entrenador entrava en una habitació d'hotel on es trobaven totes les menors despullades, dient «tranquil·les, que sóc jo». Però lluny de ser conscients que n'abusava, se sentien privilegiades

L'article també recull altres casos d'abús sexual en el món de l'esport a Catalunya, com el de J.L., un altre entrenador de natació d'un dels clubs més importants de l'àrea metropolitana de Barcelona que va ser acomiadat, però no va ser expulsat com a soci. Segons algunes noies, ja adultes, mantenia relacions consentides amb nedadores menors.


Comentaris

envia el comentari