Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Els Bombers en un incendi a Vilarig

Fum i sirenes arreu de Catalunya per una explosió i incendis: hi ha ferits

Els Bombers de la Generalitat han hagut de treballar en diversos incendis aquest diumenge | Els ferits no han estat de gravetat

Diumenge de foc i sirenes de Bombers arreu de Catalunya. El cos ha tingut feina al llarg d'aquest matí amb incendis i altres successos al territori. Malauradament, en algun d'ells hi ha hagut persones ferides que han hagut de ser evacuades a centres sanitaris.

Tot i la complicada jornada, els bombers han aconseguit controlar i extingir els focs que hi ha hagut i solucionar la resta d'incidents en què han actuat.

Incendis amb ferits a Catalunya

Els avisos al telèfon del 112 han anat arribant des de primera hora del matí. El primer que han deixat constància els Bombers ha sigut el d'una explosió d'una caldera al municipi de Moià.

A les 9.06 hores, els bombers han actuat amb tres dotacions en un petit foc produït per aquesta explosió en un habitatge del carrer de la Tosca. El cos ha revisat els danys causats a l'edifici.

Preventivament, s'han desallotjat els veïns del bloc on hi ha quatre habitatges i s'espera la valoració del tècnic municipal. Una persona ha resultat ferida i ha estat evacuada en estat menys greu pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM).

Poc més d'una hora més tard, a les 10.26 hores, hi ha hagut un foc en una empresa de Vilanova del Camí. Els Bombers han desplaçat quatre dotacions per apagar les flames que han cremat uns mobles en una habitació de l'empresa al polígon Pla de Rigat.

En conseqüència d'aquest incendi a la comarca de l'Anoia, una persona ha estat atesa pel SEM per inhalació de fum.

La comarca del Moianès ha viscut un altre incendi a les 11.33 hores del matí. Un foc que s'ha originat a la coberta de fusta i fibrociment d'una casa ubicada al carrer del Call Fondo de Castellterçol.

A causa del fum d'aquest incendi, tres persones han resultat afectades per inhalació lleu, les quals han estat ateses pels sanitaris del SEM.

Els Bombers, que hi han treballat amb quatre dotacions, han apagat el foc, però han desmuntat el fals sostre afectat per l'incendi i revisant que no quedin punts calents. 

També hi ha hagut un parell d'incendis de vegetació arreu de Catalunya. Un d'ells, a les 11.10 hores del matí a Vilallonga del Camp, on ha cremat una zona de canyes a tocar de la carretera TV-7223.

Del mateix estil, hi ha hagut un foc a Vilarig. Tres dotacions han anat a treballar en el foc que ha cremat una zona de vegetació. L'avís s'ha rebut a les 11.56 hores.

Intoxicació ne un vaixell a Palamós

A les 12.25 hores, els Bombers de la Generalitat han hagut de treballar en un incident a la zona de la marina seca del port de Palamós. Dues persones han sigut evacuades de l'interior de la bodega d'un vaixell en resultar intoxicades per l'acumulació de gasos dissolvents que utilitzaven mentre feien tasques de manteniment.

Els bombers han hagut de fer una obertura addicional amb la radial per ventilar l'espai i hem ajudat a evacuar els afectats.