rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ÚLTIMA HORA

Mor el científic Eduard Punset

URGENT

La Fiscalia demana la suspensió dels presos electes

Diversos lots d'antibiòtics, retirats per Sanitat

Tots ells, tenen un nivell d'histamina superior al que marca la normativa
Genta Gobens i Gentamicina Braun són els productes afectats | Cedida

 

Diversos lots de dos tipus d'antibiòtic, Genta Gobens i Gentamicina Braun, seran retirats del mercat segons ha fet públic l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris. El motiu es troba en el fet que tots ells tenen un nivell d'histamina superior al normatiu. Pel que fa al segon producte cal esmentar, però, que és exclusivament d'ús hospitalari. Seguirà ampliació. 

 

El mateix fabricant

En els dos fàrmacs s'ha vist que el fabricant és el mateix: l'empresa xinesa Fujian Fukang Pharmaceutical co. Ltd. Així doncs, i segons sembla, el problema prové del mateix laboratori, malgrat que després es comercialitzin de manera independent. Normon és l'empresa encarregada de vendre l'antibiòtic Genta Gobens, mentre que Baun Medical n'és l'encarregat de vendre Gentamicina Braun. 

 

Aquests medicaments se solen usar per infeccions greus | Cedida

 

Antibiòtics per a les infeccions

Els fàrmacs afectats s'usen per combatre infeccions greus com la septicèmia o les del sistema nerviós central, l'aparell urinari, gastrointestinals, de la pell o de teixits subcutanis. També s'usa en casos de cremades, infeccions a les vies respiratòries i als ossos, entre altres.

Pel que fa a la histamina, el component que està en una major dosi a la permesa, és un mesurador químic encarregat dels símptomes de les reaccions al·lèrgiques. També regula funcions normals en l'estómac i actua com a neurotransmissor al sistema nerviós central.
 

Així doncs, i per aquest motiu, l'Agència Espanyola de Medicaments i Productes Sanitaris ja està retirant aquests fàrmacs afectats del mercat i s'insta a tots aquells que ho tinguin a casa a què es desfacin d'ells per evitar qualsevol problema que es pugui derivar d'aquest error de la composició.

Comentaris