Diversos manifestants tallen el trànsit a la Jonquera i a l'AP-7 a Figueres

Els CDR s'organitzen per protestar contra la detenció de Puigdemont

Continuen les manifestacions i accions de protesta arreu del territori català després de la detenció de Puigdemont en mans de la justícia alemanya. Una cinquantena de manifestants tallen l'AP-7 a l'altura de Figueres, a l'Alt Empordà, en els dos sentits des de primera hora del matí d'aquest dimarts, 27 de març.

El tall de carretera s'està produint al punt quilomètric 20 de l'autopista, i provoca almenys 1 quilòmetre de retencions. Com a conseqüència, el trànsit s'està desviant per les sortides 2 i 4 de la via i els cotxes circulen per l'N-II.

De la mateixa manera, un altre grup de manifestants també ha tallat el trànsit a la Jonquera. Els Comitès de Defensa de la República (CDR) estan tallant la carretera posant una barrera de pneumàtics al mig de la calçada. 

Convocats des de quarts de quatre de la matinada

La convocatòria del CDR de Girona reunia els manifestants a les 3.30 hores de la matinada a un aparcament de la ciutat i advertia que la mobilització «està prevista per 24 hores». Des del pàrquing de la Copa, desenes de vehicles han sortit en caravana fins al pròxim punt de trobada, un aparcament als afores de Bàscara, a l'Alt Empordà.

Un cop allà, i després de tres quarts d'hora d'espera, els cotxes han reprès la marxa fins al destí final, a Hostalets. En el moment de fer el tall de carretera, els activistes han cridat proclames a favor de l'alliberament dels presos. En sentit nord, els manifestants han muntat una barricada amb pneumàtics i dos cartells on s'hi pot llegir «República catalana ara» i «Llibertat presos polítics».

Els CDR s'han organitzat de matinada per dur a terme diverses accions de protesta en contra de la detenció de l'expresident de la Generalitat i contra l'empresonament dels dirigents independentistes. Els grups independentistes tenen la intenció de mostrar el seu rebuig a través de tallar les principals vies catalanes. Creats per defensar el Referèndum de l'1-O, ara els CDR s'organitzen per protestar contra les accions de l'Estat en contra de l'exgovern català. 


Comentaris

envia el comentari