Diversos membres d'Hogar Social Madrid irrompen a l'acte organitzat per ERC davant la presó d'Estremera

Els ultradretans han començat a cridar «No ens enganyen, Catalunya és Espanya»

 

Una desena d'ultres, membres del conegut col·lectiu ultradretà Hogar Social Madrid han interromput aquest dimarts, 19 de desembre, l'acte de campanya que Esquerra Republicana de Catalunya havia organitzat davant la presó d'Estremera, on continua empresonat el seu líder, Oriol Junqueras. En aquell moment, a les portes del centre penitenciari es trobaven Marta Rovira, Antoni Castellà, Raül Romeva, Carme Forcadell, Joan Tardà i Ernest Maragall, entre altres. 

 

Els activistes d'ultra dreta s'han situat just al darrere dels polítics, i han interromput l'acte just quan parlava Romeva amb crits de «No ens enganyen, Catalunya és Espanya». A més, també han començat a cridar «On està l'osset, l'osset on està», adreçant-se de forma despectiva a Junqueras. 

 

 

Portaven una pancarta on es podia llegir «Espanya no es rendeix»

Els radicals espanyolistes portaven una gran pancarta on es podia llegir «Espanya no es rendeix», així com banderes espanyoles. També han acabat cridant «catalanitat és hispanitat», «fora, fora» o «covards» als polítics republicans. La Guàrdia Civil ha hagut d'intervenir per separar els dos grups, i més tard, quan els polítics catalans han acabat de fer declaracions davant dels periodistes, ha impedit als ultres que els segueixin, retenint-los a l'esplanada on estaven en un primer moment. 

 

Un dela manifestants, que portava una gran bandera espanyola i un altaveu a les mans, ha fet sonar també l'himne d'Europa, mentre que un altre ha reivindicat els «39 anys de democràcia, llibertat i justícia», en referència a la Constitució Espanyola. 

 

Relació amb els assaltants del centre cultural Blanquerna el 2013

Segons han apuntat alguns dels assistents a l'acte a través de les xarxes socials i fonts d'ERC, alguns dels ultres tindrien relació amb el grup falangista que va atacar el 2013 el centre cultural Blanquerna de Madrid, on en aquell moment s'estava celebrant un acte de celebració de la Diada nacional de Catalunya. En concret, es tractaria d'un radical que ha estat condemnat, però que no ha ingressat encara a presó, i que hauria amenaçat de mort la persona que l'ha reconegut. 

 

L'any 2013, durant l'assalt al centre cultural Blanquerna, els radicals d'ultradreta també van cridar «No ens enganyen, Catalunya és Espanya». A més, van causar molts desperfectes a la porta a la porta de vindre del local i al mateix local, i fins i tot van increpar el delegat del Govern a Madrid, Josep Maria Bosch.