IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Diversos mitjans sensacionalistes britànics alerten sobre els perills de visitar Espanya per la possibilitat que sigui víctima d'un mega-tsunami

Alguns, fins i tot, arriben a teoritzar que podria arribar a arrasar els EUA

Com informa 'El Apurón', alguns mitjans britànics entre els quals destaca el 'Daily Star', de caràcter clarament sensacionalista, han començat a publicar una sèrie d'articles advertint dels perills de visitar Espanya. En ells, apunten dues situacions que estan tenint lloc a Espanya i que poden ser motiu per no visitar el país. Per una banda, comenten la situació de tensió que s'està vivint a Catalunya destacant que pot haver-hi «violència». D'altra banda teoritzen que podria arribar a produir-se un mega-tsunami capaç d'arrasar tot el territori espanyol o, fins i tot, com asseguren algunes teories, amb tots els Estats Units, només amb què un volcà de les Illes Canàries entri en erupció. Les dues situacions, suposadament, converteixen Espanya en un país extremadament perillós i amb nombrosos riscos que cal evitar. L'assumpte del tsunami, precisament, és el que està més calat al sensacionalisme anglès, on s'estan fent ressò i elaborant esperpèntiques i ridícules teories.

Això es deu al fet que, com informa el citat mitjà, s'han produït al voltant de 40 terratrèmols en només 48 hores a l'illa de la Palma, la qual cosa ha fet volar la imaginació i ha suscitat teories sobre la imminent erupció d'un volcà. L'esmentat tabloide anglès, a més, destaca que els científics han advertit que si el volcà de Tenerife entra en erupció, acabarà esfondrant-se en el mar, causant una ona descomunal que seria capaç d'«engolir tota Espanya, Gran Bretanya i la costa dels Estats Units». No obstant això, com informa 'El Confidencial', és certament difícil que això succeeixi. En el seu article, el citat mitjà informa que un grup de científics s'ha desplaçat fins a la Palma per estudiar la inusual activitat volcànica que ha donat motiu a aquests 40 moviments sísmics de baixa intensitat.

No obstant això, encara que aquest equip sembla molt estranyat amb les variacions al subsòl i contemplen la possibilitat que el volcà en qüestió, la Cumbre Vieja, s'activi, ho consideren una possibilitat remota. De fet, l'Institut Canari de Vulcanologia han indicat que «és absolutament normal que volcans actius registrin moviments sísmics com els que aquest cap de setmana s'han registrat en el volcà Cumbre Vieja i no es pot dir que s'hagi de produir una erupció». La catastrofista teoria sobre la qual es recolza el 'Daily Star', d'altra banda, se sustenta en una que va sorgir fa 16 anys i que defensava que el desplaçament d'aquest volcà cap a l'oceà seria capaç de provocar el suposat tsunami que, teòricament, tindria la capacitat de moure's a més de 800 quilòmetres per hora cap a l'altre costat de l'Atlàntic, aixecant ones de 40 o 50 quilòmetres d'altura que impactarien des de la costa de Brasil fins a la mateixa Nova York. 

De fet, Dave Petley, un expert en corriment geològic de la Universitat de Sheffield, va visitar aquest mateix estiu l'illa per estudiar les possibilitats reals que el tsunami sorgit del desplaçament del volcà pogués arribar a ser, realment, tan devastador. Sobre aquest tema, el científic va explicar: «Per a un col·lapse de 80 quilòmetres cúbics, que seria el 'pitjor escenari', l'altura de les ones a la Costa Est dels EUA seria de menys de dos metres». I contundentment, va sentenciar: «no és l'escenari desastrós que els diaris han gaudit propagant».


Comentaris

envia el comentari