Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger

Els divorciats amb fills no podran portar la nova parella a l'habitatge familiar

El Tribunal Suprem considera que una tercera persona implica la pèrdua de la seva naturalesa familiar

El Suprem confirma la pèrdua del dret d'ús d'un immoble familiar, si després d'un divorci s'introdueix una nova parella
El Suprem confirma la pèrdua del dret d'ús d'un immoble familiar, si després d'un divorci s'introdueix una nova parella | Cedida

 

El Tribunal Suprem ha dictaminat que  el pare o la mare que conviu amb els seus fills en un habitatge familiar  en règim de guanys no podrà introduir-hi la seva nova parella,  si no vol perdre el dret d'ús de l'immoble. Es tracta d'una resolució de la Sala Primera de l'Alt Tribunal, que ha desestimat el recurs de cassació de la Fiscalia contra una sentència anterior de l'Audiència Provincial de Valladolid.

 En aquell cas, el tribunal va denegar el dret d'ús d'un habitatge  després de l'entrada d'una tercera persona, perquè va considerar que això implicava la pèrdua de la seva antiga naturalesa familiar.  A la pràctica, segons el tribunal, una nova persona volia dir que en aquella casa hi havia  una unitat familiar diferent.

Una tercera persona implica la pèrdua de la naturalesa familiar

Tot va començar després del divorci d'una parella de Valladolid, arran del qual la dona es va quedar amb els dos fills i va continuar vivint a l'habitatge familiar. Després d'un temps, també va entrar a viure-hi la nova parella  de la dona, cosa que va portar  l'exmarit a presentar una denúncia.  Finalment, el Tribunal Suprem li ha donat la raó a l'home, perquè considera que la dona pot residir a l'habitatge sempre que es «conservi» el seu «caràcter familiar». 

El Tribunal Suprem considera que una tercera persona posa final a la naturalesa familiar d'un habitatge
El Tribunal Suprem considera que una tercera persona posa final a la naturalesa familiar d'un habitatge | Cedida

 

Ara bé, en el cas explicat amb anterioritat els magistrats han considerat que precisament aquest caràcter «ha desaparegut». «No perquè la mare i els fills hagin deixat de viure en ella, sinó per l'entrada d'un tercer, deixant de servir a les finalitats del matrimoni», assenyala el Suprem. A més, també indica que «la introducció d'una tercera persona» implica la pèrdua de la seva «naturalesa» inicial, a canvi de servir per a l'ús d'una «família diferent». 

El Suprem obliga els clients a pagar l'impost de les hipoteques

Fa unes setmanes, el Tribunal Suprem va decidit que havien de ser els clients els que assumeixin el pagament de l'impost d'Actes Jurídics Documentats (AJD), més conegut com l'impost de les hipoteques.  D'aquesta forma, el tribunal rectificava una sentència dictaminada dies abans, que obligava les entitats bancàries a fer-ho, i que va tenir reaccions de tota mena. La cosa no va quedar allà, i és que el president Pedro Sánchez va reaccionar ràpidament, i va aprovar en el Consell de Ministres una modificació de la llei,  perquè finalment siguin els bancs els que ho paguin.