ÚLTIMA HORA

🚨 Troben sense vida la parella desapareguda al Parc Nacional d'Aigüestortes

Divuit detinguts d'una banda que utilitzava el transport públic per robar en pisos de localitats barcelonines

Ha estat una operació conjunta dels Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional

Els Mossos d'Esquadra i la Policia Nacional han detingut divuit membres d'una organització criminal especialitzada en robatoris a domicilis de Catalunya que es desplaçava en transport públic, segons han informat tots dos cossos aquest dimarts en un comunicat. La investigació va començar l'octubre del 2016 quan els agents van tenir constància d'un robatori amb força perpetrat a Terrassa per tres persones, que van ser identificades com a integrants d'un grup d'origen georgià situat al districte barceloní de Sant Martí i que actuava a l'àrea metropolitana de Barcelona, les comarques barcelonines del Vallès Occidental i el Baix Llobregat i la ciutat de Madrid.

La investigació va constatar que el grup de lladres s'havia separat formant més grups amb persones reclutades en organitzacions que s'havien desfet, tant a Catalunya com a altres ciutats de l'Estat, d'Europa o que havien vingut directament des de Geòrgia, encara que compartien informació i s'intercanviaven eines i integrants. Els Mossos van saber que l'organització havia enviat un grup a Madrid, on ja havien fet diversos robatoris, per la qual cosa van crear un equip de treball conjunt amb la Policia Nacional, que va avortar un robatori i va detenir quatre persones que van ingressar al CIE de Madrid.  

A la banda hi havia un grup dedicat a visitar els possibles objectius que assaltarien per fer un estudi de la porta d'entrada de la finca, el nombre de veïns que hi havia per escala, la situació de les portes de cada planta i la marca dels panys. Després, col·locaven marcadors en funció del grau de vulnerabilitat de cada habitatge. Un altre grup es dedicava a fer un seguiment de la zona seleccionada desplaçant-se al lloc el dia del robatori i vigilant mentre uns altres obstaculitzen l'edifici per comprovar quins pisos estaven buits en aquell moment. Tot seguit, unes altres persones obrien la porta i consumaven el robatori. Els membres de l'organització criminal es desplaçaven gairebé sempre en transport públic i feien servir el tren fins a poblacions de l'àrea metropolitana, especialment Terrassa i Sabadell, mentre que el cap de setmana anaven amb metro a robar a Barcelona. 

Divuit detinguts d'una banda que es desplaçava en transport públic per robar pisos | CatalunyaDiari.cat

Els Mossos d'Esquadra van desplegar un dispositiu policial el 27 de febrer per desmantellar quatre grups situats a l'àrea metropolitana i es van fer vuit entrades i escorcolls: sis a Barcelona, un a l'Hospitalet de Llobregat i un altre a Sant Adrià de Besòs. Als divuit arrestats se'ls atribueixen 46 robatoris amb força: un a Cornellà de Llobregat, un a Vic, dos a Badalona, onze a Barcelona, tretze a Sabadell, quinze a Terrassa i tres a Madrid.

L'operatiu va detenir disset persones de nacionalitat georgiana, set a Barcelona, quatre a Sabadell, dues a l'Hospitalet i quatre a Madrid, i en una segona fase es va detenir una altra persona d'origen armeni a la qual el grup venia gran part dels objectes robats. Els arrestats van passar a la disposició del jutjat d'instrucció 12 de Barcelona, que ha decretat l'ingrés a presó per a setze dels detinguts, entre ells el receptor dels objectes, i el reingrés al CIE de Madrid d'un altre.


Comentaris

envia el comentari