rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Tercer dia consecutiu amb grans retards a Rodalies

La doble cara d'Ana Julia Quezada en les cartes que va enviar a Ana Rosa Quintana

L'assassina confessa de Gabriel Cruz es va mostrar d'una banda penedida i de l'altra victimista

 

Les dues cares d'Ana Julia Quezada en la seva carta a Ana Rosa | Antena 3
 

L'escrit que Ana Julia Quezada va enviar des de la presó a Ana Rosa Quintana aixeca més incògnites de les que pot resoldre. El programa que la periodista presenta a Telecinco va determinar que en realitat es tracta de dues cartes diferents, on l'assassina confessa de Gabriel Cruz mostra dues cares oposades.

 

En el primer full, Ana Julia argumenta i estructura el contingut, fent sembrar dubtes sobre el que ha passat i justificant que va ser un accident. «Jo no volia», «em vaig bloquejar per la por» o «si he de complir una condemna molt llarga, la compliré», són algunes frases que s'hi poden llegir.

 

No obstant això, al segon full es pot veure una Ana Julia totalment diferent, on reflecteix la seva disconformitat per la crema d'una nina que la representava a Coripe, Sevilla, i compara els que ho van fer amb ella mateixa: «Són més mostres que jo»

 

El sobre recibido por Ana Rosa Quintana del puño y letra de Ana Julia Quezada levanta más incógnitas de las que puede resolver. ‘El programa de Ana Rosa’ determinó que los dos folios recibidos son, en realidad, dos cartas diferentes, que muestran las dos caras de la asesina confesa de Gabriel Cruz.

 

Imatge de la nina cremada a Coripe | Xarxes Socials

 

Una estratègia de defensa

Sembla ser, doncs, que les cartes que l'assassina confessa de Gabriel Cruz va enviar a 'El programa de Ana Rosa' formen part d'una estratègia per incrementar la seva defensa i millorar la seva imatge. En elles, Ana Julia vol fer-se passar per la víctima, intentant ser considerada un blanc de les ires de la mediatització televisiva.

 

A més, es pot veure com ha mesurat totes les paraules que escrivia al text, ja que ella mateixa havia reconegut que «no puc parlar molt, pel secret de sumari», el que fa pensar que el text va ser revisat pels funcionaris de la presó abans que s'enviés al programa de Telecinco.

El va matar accidentalment

La declaració d'Ana Julia Quezada davant el jutge semblava destinada a intentar que la seva condemna fos reduïda al màxim. Per això, la investigada per la mort de Gabriel Cruz va assegurar que el nen l'havia atacat prèviament, motiu pel qual el jutge podria sentenciar-la argumentant defensa pròpia.

 

A més, va explicar que va matar el menor amb un cop accidental, un fet pel qual només podria ser acusada per homicidi i no per assassinat. Per acabar, el seu argument de què el conflicte va tenir lloc mentre estaven pintant la casa, descartaria els indicis de premeditació.