Fotomuntatge d'un tros de cordó policial i l'entrada al pàrquing de València on ha mort el noi

Dol a les Falles: mor un jove de 20 anys en plena celebració

La Policia Nacional investiga si la caiguda des d'un mur de tres metres va ser accidental o provocada

Les Falles de València 2022 han arrencat de la pitjor manera possible: amb una tragèdia.

 

Un jove de 20 anys ha mort aquesta matinada en caure des d'un mur mentre estava de festa amb un amic. La policia investiga aquest succés, que té tota la pinta de ser fruit d'un accident.

Els fets han passat poc abans les dues de la matinada, i la caiguda des de tres metres ha resultat fatal. Tots els indicis apunten que la víctima ha perdut l'equilibri de manera accidental. No obstant això, no descarten cap hipòtesi i investiguen si hi ha pogut intervenir una altra persona.

Les Falles de València se celebren durant tota aquesta setmana, i ahir, només unes hores després de l'inici de la festivitat, la ciutat va haver de lamentar un altre incident greu. Un home de 42 anys va ser detingut per amenaçar els integrants d'una falla amb un ganivet de grans dimensions al crit d'«us fotré ganivetada, us mataré!».

Va caure d'esquena

Avui a la matinada, un noi de 20 anys ha mort en caure d'esquena des d'un mur de tres metres. El jove era amb un amic al centre de València gaudint de les Falles. Segons els testimonis, estava assegut sobre el mur d'una de les entrades de vianants al pàrquing de la plaça Ciutat de Bruges, al Mercat Central.

Lloc on s'ha produït la caiguda mortal, a València
Lloc on s'ha produït la caiguda mortal | Google

A tres quarts de dues de la matinada, el noi ha caigut d'esquena i ha picat de cap contra l'escala que dona accés a l'aparcament. El seu amic ha baixat corrent per a ajudar-lo i ha observat que el noi era a terra inconscient i amb molta sang al cap. Ha trucat a emergències, i minuts després ha arribat la Policia Local de València.

Un equip del Servei d'Assistència Mèdica d'Urgència (SAMU) també s'ha desplaçat fins al lloc dels fets amb una ambulància de suport vital avançat per a tractar el ferit. Has intentat reanimar-lo durant més de mitja hora, però finalment ha mort La Policia Nacional s'ha fet càrrec de les actuacions i ha obert una investigació per a aclarir els fets.

No descarten res

La prioritat és saber si el noi ha caigut sol en haver perdut l'equilibri o si hi ha intervingut algú més de manera voluntària o accidental. Per exemple, analitzen si el seu amic ha pogut provocar la caiguda empenyent-lo sense voler. No descarten cap possibilitat i estan investigant les circumstàncies que envolten la caiguda fatal.

L'amic de la víctima estava molt afectat després del succés, i ha explicat als agents que havien pres begudes alcohòliques. Aquesta podria ser una circumstància determinant per a explicar la caiguda fortuïta del noi, perjudicat per l'alcohol. El seu amic haurà de declarar aquesta tarda, ja amb més tranquil·litat.

El succés a provocat una gran concentració de curiosos que passaven per allà, de manera que la policia ha hagut d'acordonar la zona. A la tarda prendran declaració al noi que anava amb la víctima i a altres testimonis que van presenciar l'incident. Tots coincideixen que el noi es va precipitar de manera accidental.

Pendents de l'autòpsia

Avui a la matinada, els serveis mèdics han confirmat la mort del noi in situ, i els agents han avisat el jutge d'instrucció per a procedir a l'aixecament del cadàver. El jutjat d'instrucció número 1 de València, que estava de guàrdia, s'ha fet càrrec del succés. Ha decretat que s'aixequi el cos i que es traslladi a l'Institut de Medicina Legal.

L'autòpsia revelarà si la mort s'ha produït per un cop o si el cos té més lesions que conviden a pensar en un crim. En principi es considera que el noi ha perdut la vida a causa del fort cop que ha rebut al cap en impactar contra les escales. En tot cas, estan esperant els resultats.

Dos agents de la Policia Nacional d'esquena
El cas està en mans de la Policia Nacional | Cedida

Hores abans, la Policia Nacional havia detingut un home per haver amenaçat els membres d'una falla, també a València. Els agents van trobar al cotxe de l'individu dues armes blanques amagades. El detingut s'havia dirigit als denunciants amenaçant-los de matar-los amb un ganivet de grans dimensions.