«Tinc 93 anys i encara busco el fill que em van robar»

La Dolores, de 93 anys, explica que el 1960 van prendre-li el seu segon fill de les mans, dient-li que havia mort
La Dolores encara busca el seu bebè furtat
La Dolores encara busca el seu bebè furtat | CatalunyaDiari.cat

La Dolores té 93 i la seva lluita continua sent incansable. El 1960 va veure com, tràgicament, una infermera de l’hospital Clínic de Barcelona li deia com el seu segon fill, en Félix, havia mort una hora després del seu naixement. Tot i això, la Dolores continua sospitant d’aquella defunció i, per això, cada primer diumenge de mes va a la plaça Sant Jaume de Barcelona amb altres persones que formen part de l’associació ‘SOS Nadons Robats de Catalunya’.

 

La protagonista d’aquesta història, qui ha estat entrevistada per ‘Catrorze.cat’, fa palès el seu convenciment a l’hora d’explicar que el seu fill mai va morir, sinó que va ser un bebè robat.

El relat del «robatori» del fill de la Dolores

Segons ha relatat la mateixa Dolores, en Félix —el seu segon fill— va néixer el 29 de maig de 1960. En aquest context, la Teresa explica que van ingressar-la el dia 28 del mateix mes i l’endemà ja va donar a llum amb total normalitat.

 

«Em van ingressar i l'endemà va néixer. El vaig tenir entre els braços, era pèl-roig, com el seu pare. Li veies els cabells clars al clatell. El recordo molt bé. Encara que hagin passat tants anys, em sembla que si ara el veiés, el reconeixeria. Tenia un bon pes i estava tot perfecte», ha explicat la Dolores sobre el naixement del seu menut.

 

Tot i això, les coses es van començar a complicar minuts després. «La infermera se'l va endur, perquè deia que l'havia de netejar. També hi havia monges», relata la Dolores mentre afegeix: «Va passar el que menys m’esperava. Al cap d’una hora la infermera va tornar i em va dir: ‘El teu fill ha mort’».

 

L'Hospital Clínic de Barcelona
L'Hospital Clínic de Barcelona on, segons la Dolores, va néixer el seu menut | cedida

 

Van explicar-li que el menut havia patit una paràlisi

El clam de la Dolores en assabentar-se de la mort del seu segon fill va ser clar: «Què li ha passat?». Tot i això, la resposta de la infermera va ser el punt d’inici dels dubtes de la Dolores. «Ha tingut una paràlisi», va comentar la infermera, qui li havia comunicat la mort del menut.

 

«Però com pot ser? Si jo l'he vist i estava molt bé. No m'ho puc creure», explica la Dolores que va dir mentre la infermera seguia confirmant la màxima.

 

Finalment, doncs, la infermera va explicar-li que, tot i fer només una hora del naixement d’en Fèlix, aquest ja havia estat enterrat. «No pot veure'l perquè ja està enterrat. Quan moren, els enterrem».Comentaris

envia el comentari