IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

La dona de 'El Chicle' queda lliure de la investigació per la seva situació de cònjuge

El codi penal dicta que «estan exempts de les penes imposades als encobridors els que ho siguin del seu cònjuge»

El juez cesa la investigación contra Rosario Rodríguez, la mujer de 'El Chicle'
Rosario Rodríguez, la dona de 'El Chicle', s'allibera de la investigació | Mediaset

La decisió de Félix Isaac Alonso, el jutge del cas de Diana Quer i instructor del Jutjat número 1 de Ribeira, a La Corunya, de treure a Rosario Rodríguez, la dona de 'El Chicle', de la investigació, no ha agradat gens a la Fiscalia ni a l'acusació. No obstant això, el magistrat s'ha dirigit a l'article 454 del Codi Penal perquè es comprengués el motiu de la seva decisió.

«Estan exempts de les penes imposades als encobridors els que el siguin del seu cònjuge», relata el mencionat punt, pel qual s'ha pres aquesta mesura. La mateixa ha contradit al mateix jutge, qui va reconèixer que la dona «va entorpir notablement la investigació policial», a més que la seva actuació va complicar «l'esclariment dels fets».

No obstant això, aquestes afirmacions no van evitar que se sobresegués la causa de Rosario Rodríguez, al·legant que «no existeixen, per tant, en el moment actual, indicis d'entitat suficient que apuntin a la participació de R.R.F. com autora o còmplice dels il·lícits investigats». De la mateixa manera, la falta de proves cap a la sospitosa de col·laborar en el crim ha estat l'element clau per apartar-la de la investigació.

Dues versions sense penalització

Rosario Rodríguez va ser l'encarregada de donar una coartada a José Enrique Abuín a la nit del 22 d'agost de 2016, quan va desaparèixer Diana Quer. La dona de l'autor confés del crim va assegurar que el seu marit es trobava amb ella la nit dels fets, motiu pel qual les investigacions no podien considerar-lo com l'autor de la mort, ja que no es trobava al mateix lloc que la víctima.

Una vegada el principal sospitós de l'assassinat de la jove madrilenya va confessar, la seva dona va reconèixer haver mentit en la seva primera declaració, explicant llavors que aquella nit el seu marit va sortir «a robar gasolina» i que no va tornar fins a les 3.00 hores, quan va aparèixer amb una actitud normal i sense evidències d'haver comès un crim.
 

La resposta ràpida dels pares de Diana

La considerada impopular decisió del jutge no ha agradat gens als pares de Diana Quer, qui no dubtaran en presentar un sobreseïment. Al moment que rebin la confirmació del seu advocat, la qual els autoritzi presentar el recurs, demanaran al jutge que no deixi en llibertat a la dona encarregada de cobrir al presumpte assassí de la seva filla.

De fet, el mateix jutge va presentar un auto que permet que sigui recorregut. D'aquesta manera, es permet presentar un recurs de reforma en contra de la sentència en un període no superior als tres dies, mentre que hi ha cinc dies de marge per presentar un recurs d'apel·lació contra la decisió del magistrat.


Comentaris

envia el comentari