La dona de Cuixart proposa «aturar el país» si hi ha sentència condemnatòria

Ha afirmat que, en cas que hi hagi una condemna contra els polítics catalans, s'haurien de fer manifestacions i «una aturada com la del 3-O»

Txell Bonet, la dona de Jordi Cuixart
Txell Bonet, la dona de Jordi Cuixart | ACN

La dona de Jordi Cuixart, Txell Bonet, ha parlat sobre la possible sentència que es dictarà contra els líders independentistes en el judici que s'ha de fer contra ells. Ella ha afirmat no ser gaire positiva al respecte però també ha deixat clar que, en cas que la sentència sigui condemnatòria, s'hauria de fer alguna cosa al respecte, Bonet ha proposat una «aturada del país com la del 3-O».

Ha afirmat també que s'haurien de convocar manifestacions i, en l'àmbit judicial, acudir al Tribunal Constitucional i al Tribunal Europeu de Drets Humans. Tot i això, té certa esperança i assegura que confia que les declaracions dels processats i la presència dels «observadors internacionals» en el judici els beneficiaran.

Una gran mobilització contra una possible sentència condemnatòria

«La població catalana, com ha demostrat, es pot mobilitzar i pot sortir al carrer no acceptant la sentència. Podria haver-hi una nova aturada del país com el 3-O quan es dicti una condemna i no sigui absolutòria», ha afirmat Txell. «No acceptar la sentència vol dir no quedar-nos quiets, fer alguna cosa, i fer-les en paral·lel, totes sumaran», afegeix.

Jordi Cuixart i Jordi Sánchez, abans d'entrar a l'Audiència Nacional.
Jordi Cuixart al costat de Jordi Sánchez, abans d'entrar a l'Audiència Nacional el passat 16 d'octubre | Cedidai

 

En la mateixa línia, Txell Bonet té clar que al judici sentirà «animalitats i bestialitats», a més, afirma que la intenció dels tribunals espanyols és «buscar el màxim càstig» per als líders independentistes que seran jutjats.

A banda, Bonet afirma que està molt conscienciada que la sentència pot ser desfavorable: «En Jordi sempre em diu: quan vegis que sumen la pena de tots i que surt una xifra de tres dígits als diaris, no t'espantis».

De la mateixa forma, la dona de Cuixart afirma que en cas que això fos així el seu marit no hauria de demanar cap indult. Des del seu punt de vista, una persona que no és «culpable» no ha de fer-ho, «li toca a algú altre», diu. Tot i això, afirma: «Si tu no ets culpable, no el demanes, però això no vol dir que no l'acceptis».


Comentaris

envia el comentari