Imatge de les plantes de marihuana descobertes en una casa de Porqueres, al Pla de l'Estany

La dona 'jardinera': Detinguda per cultivar més de 700 plantes de marihuana al Pla de l'Estany

Les plantes estan valorades en més de 6.400 euros

Els Mossos d'Esquadra han detingut  una dona de 31 anys i veïna de Porqueres, al Pla de l'Estany, per tenir 717 plantes de marihuana  a casa seva. Se l'acusa d'un delicte  contra la salut pública i un altre de defraudació de fluid elèctric. La policia va rebre un avís el passat 11 de maig per un «excés desmesurat» de consum elèctric que podia ser perillós per la seguretat en una casa.

Uns dies després es va fer una entrada i perquisió al domicili per detectar l'origen i la policia catalana va trobar, a la planta baixa, una zona reformada recentment amb tres estances plenes de plantes.

Les plantes estaven valorades en més de 6.400 euros

Els policies també van trobar tots els elements necessaris per afavorir el creixement de les plantes com focus, aparells d'aire condicionat, entre d'altres. També van comprovar que la instal·lació elèctrica estava connectada fraudulentament  a la xarxa.

El preu de la droga comissada segons estimacions de l'Oficina Central Nacional d'Estupefaents del Ministeri de l'Interior seria d'uns 6.418 euros. Davant les evidències, els agents van detenir la propietària, de nacionalitat espanyola i propietària de la casa, com a presumpta autora d'un delicte contra la salut pública i defraudació de fluid elèctric.