Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Guàrdia civil

Una dona mata a la seva parella a Guadalajara: l'home estava tancat al lavabo

L'agressora va apunyalar l'home i va acabar amb la seva vida

Dissabte passat a la nit una dona va assassinar la seva parella. El succés va tenir lloc a la localitat de Valfermoso de Tajuña, a la província de Guadalajara. És un poble molt petit que compta aproximadament amb 50 habitants. Concretament, la casa on convivia la parella està ubicada al carrer Sol, va ser el lloc on es va produir el presumpte assassinat. La dona i l'home vivien amb els tres fills.

El detonant va ser una discussió

La presumpta assassina és una dona de 41 anys. La parella, en un punt de dissabte a la nit, cap a les 21:00, va mantenir una forta discussió que va acabar en una punyalada per part de la dona. La dona va clavar una ganivetada mortal a l'home de 39 anys.

Després de l'atac, l'agredit es va refugiar al lavabo de la casa i es va tancar. Allà va donar la veu d'alarma a emergències i va trucar demanant ajuda després d'explicar què havia passat.

Interior d'una ambulància
Una ambulància es va desplaçar fins a l'habitacle, però no es va poder fer res per la víctima. | GETTY IMAGES

Una ambulància del Servei de Salut de Castella-la Manxa (SESCAM) es va desplaçar fins al lloc dels fets. No obstant, una vegada va arribar a la vivenda, el personal sanitari va trobar la víctima ja sense vida al lavabo. Els professionals no van poder fer res per l'home i en van certificar la mort.

Al domicili també s'hi van desplaçar agents de la Guàrdia Civil. Van ser els encarregats de tirar a baix la porta del lavabo per recuperar l'home, ja mort. També van detenir la dona, presumpta culpable d'assassinat.

Segons van explicar diversos veïns del poble, la parella era procedent d'Alcalá de Henares i s'havia mudat a la localitat feia aproximadament un any. Van expressar que es tractava d'una parella força conflictiva, ja que havien protagonitzat amb anterioritat diversos problemes entre ells.

Segons la Guàrdia Civil, que es va fer càrrec de la investigació, la detinguda està esperant a passar a disposició judicial.

Constaven antecedents per violència de gènere

D'altra banda, s'ha pogut saber que l'home tenia una ordre d'allunyament interposada a causa d'un episodi de violència de gènere el 2019. L'ordre actualment ja no era vigent. Així mateix, l'any 2022 també consta registrat un segon episodi de violència contra la seva dona. Però en aquest cas, no es va decretar cap mesura.

En tots dos casos, la dona mai no va presentar una denúncia contra l'home. L'ordre d'allunyament va venir interposada per un judici ràpid que va tenir lloc el 2019.

A més a més, cal destacar que fonts de la Delegació Provincial de la Conselleria d'Igualtat han contrastat les dades. Han fet saber que la presumpta assassina va ser atesa en un centre de la dona de Guadalajara.

Imatge del logotip de WhatsApp     NOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies dels SUCCESSOS més destacats de Catalunya al WhatsApp!