rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

Una dona resulta ferida molt greu després de patir cremades quan donava a llum en un hospital d’Alcoi, Alacant

L'antisèptic desinfectant es va incendiar amb el bisturí elèctric | La dona ha hagut de ser operada dues vegades
Imatge de les cremades sofertes per la dona durant la cesària | cedida

 

Una dona ha patit cremades de greu consideració mentre se li estava practicant una cesària d'urgència a l'Hospital Verge dels Lliris d'Alcoi, a Alacant, la Comunitat Valenciana. Segons el relat dels familiars, la dona, veïna del municipi d'Ibi, va patir grans cremades de molta gravetat després que un antisèptic desinfectant, que es va utilitzar en quiròfan, s'incendiés en aproximar el bisturí elèctric.

 

El motiu pel qual els metges van decidir practicar-li una cesària d'urgència va ser el naixement avançat del nadó. Va ser al quiròfan on va patir les greus cremades que l'afecten pràcticament tot el lateral esquerre del tronc, des del pit fins a la natja. Per aquestes greus lesions, la dona ja ha hagut de ser operada dues vegades, i actualment està sent tractada a la Unitat de Cremats de l'Hospital General d'Alacant.

El nadó està perfectament

Segons l'advocat de la família, «segons sembla, quan s'utilitza aquesta substància per desinfectar els quiròfans, s'ha de deixar un espai de temps abans d'utilitzar el bisturí elèctric», un protocol que en aquest cas «no es devia complir», el que provocar que el producte s'incendiés. Així és com es va provocar les flames que van cremar la banda que tenia la dona a sobre, apunta el mitjà local 'Levante, el mercantil valenciano'.

 

Imatge de les cremades sofertes per la dona durant la cesària | cedida

 

«Ella notava que es cremava» ha explicat la família de la dona. Cal destacar que «diversos facultatius que es trobaven en quiròfan també van patir cremades». No obstant això, «el nadó no li va passar res, per sort».

La dona està «agraïda» amb el doctor «per salvar-li la vida»

Després d'haver patit aquestes greus cremades i haver hagut de ser operada dues vegades, la dona, a través del representant de la família, ha assegurat que no tenen intenció d'anar a judici. De fet, «ella està agraïda amb el doctor perquè considera que li va salvar la vida». No obstant això, sí que presentaran una reclamació administrativa cap a l'hospital Verge dels Lliris d'Alcoi per tal que es prenguin les mesures pertinents per evitar un altre succés com aquest. De totes maneres, es vol reclamar una indemnització pels danys tant físics com psicològics que ha patit la dona.

 

Davant aquest greu succés, la Conselleria de Sanitat ho ha atribuït a un accident. També ha dit que al quiròfan es va utilitzar l'antisèptic recomanat per les associacions científiques, tot i que assegura que es revisarà el protocol de desinfecció amb aquests productes, sobretot en aquells casos en què es realitzin intervencions d'urgència i cesàries.

🎁 Vols guanyar un lot de productes ECO? Participa ara al nostre sorteig!

Comentaris