IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Una dona valenciana arremet contra una estrangera: «Com surti VOX, tu te’n vas volant»

Els fets han succeït en un locutori de la capital de València i les imatges han estat difoses per un testimoni dels fets, el qual també va ser agredit per la dona en qüestió

Imagen de la agresión verbal en un locutorio de Valencia
Imatge de l'agressió verbal en un locutori de València | Youtube

Lamentables imatges les que ens arriben des de València. Un vídeo difós a través de xarxes socials per un usuari anònim mostra a una dona dirigint-se a una altra mitjançant termes despectius pel fet de ser estrangera, utilitzant expressions com «viva Franco» amb el braç enlaire, o «si guanya VOX, sortiràs volant». Moviment contra la Intolerància ha qualificat els fets «d’intimidació racista».

En l'enregistrament, que es va produir en un locutori de la capital valenciana, es veu a una dona —que recalca en diverses ocasions que és espanyola— discutint amb una altra clienta, pel que sembla de nacionalitat colombiana. L'escena es desenvolupa, a més, en presència d'una menor d'edat i altres usuaris del local, tots ells estrangers.

«Estic a Espanya, Espanya una, Espanya lliure»

El vídeo —publicat a Instagram aquest dimarts i d'una mica més de quatre minuts de durada, que ja ha superat el milió de visualitzacions— s'acompanya d'un text de la persona que el grava en què explica que les imatges van ser registrades el mateix dia en un locutori de València.

«Tu te’n vas, com surti Vox, volant», es veu dir a una de les dones, mentre l’altra li demana en diverses ocasions que respecti la nena que hi ha present. A això, l’agressora respon: «Estic a Espanya, Espanya una, Espanya lliure. ‘Arriba’ Espanya, ‘arriba’ Franco i visca VOX, diu, abans d'amenaçar: «Aquesta nit la passes a Sapadors» en referència al Centre d'Internament d'Estrangers de la ciutat.

La dona va escopir a la cara de l’home que enregistrava el vídeo

En un altre moment del vídeo, fins i tot, la dona s’encara amb l'autor de les imatges, el qual li havia retret el seu comportament: «Jo sóc espanyola, així marxis d'Espanya i demanis almoina, i marxis amb un avió i et donin, de paracaigudes, una bossa de Mercadona. Perquè aquí ‘visca Espanya’ i ‘visca Franco’, i tu te n'aniràs a demanar almoina». L’agressora, però, no es queda aquí, i afegeix: «Tu sortiràs 'voxlando'».

L'usuari que ha publicat el vídeo demana compartir les imatges, i assegura que la nena «estava molt espantada davant aquesta desagradable disputa». No només això, sinó que també denuncia que, quan les va defensar de la dona, va ser escopit a la cara.


Comentaris

envia el comentari