rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

Dos anys de presó pel mosso d'esquadra que va colpejar un manifestant a Can Vies

L'Audiència de Barcelona condemna a l'agent a dos anys de presó i dos d'inhabilitació per colpejar de forma «desproporcionada i abusiva» amb la porra al cap d'un jove

 

El 27 de març del 2014 es va desplegar un dispositiu a la plaça de Sants de Barcelona. L'objectiu era contenir les manifestacions pel desallotjament de Can Vies i prevenir disturbis. Però un dels mossos d'esquadra que participaven va colpejar molt fort al cap un noi que anava amb bicicleta durant la manifestació i li va causar una ferida al pavelló auricular esquerra que va precisar sutura quirúrgica. Segons les informacions recollides a TV3, la sentència de la secció setena de l'Audiència recull que la víctima no va provocar els agents i condemna l'agent per un delicte de lesions, però l'absol del delicte contra la integritat moral del qual també estava acusat.

 

 

L'escrit considera que l'actuació de l'agent va ser «sens dubte, desproporcionada» davant una situació que era simplement «molesta». Segons el tribunal, en el moment que el policia va colpejar el manifestant, «l'ambient a la plaça era pacífic, sense que hi hagués en aquell moment cap conat de violència». La fiscalia demanava tres anys de presó pel policia i quatre d'inhabilitació però finalment ha quedat en dos anys i una indemnització per part de l'agent de 4.500 euros cap al jove, per la «lògica afectació moral que l'episodi comporta» no només per a ell, sinó per a «qualsevol ciutadà agredit per un agent del qual s'espera precisament suport i protecció», segons cita la sentència.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris