Dos conductors a presó per matar a una dona mentre feien una cursa a Terrassa

Els acusats hauran de complir tres anys de presó per un delicte d'homicidi imprudent

Cotxe
Els dos conductors van iniciar una cursa tot superant els quilòmetres permesos | Mossos d'Esquadra

El magistrat decreta tres anys de presó per a dos joves, Sergio E. i Alejandro G., culpables de l'accident mortal que es va produir a l'avinguda del Vallès de Terrassa on va tenir lloc una cursa entre els dos detinguts que va acabar amb un dels cotxes col·lidint a 111 quilòmetres per hora amb un tercer, el de la víctima mortal.

Així doncs, segons explica 'El Periódico', el magistrat considera que tot i que va ser Sergio E. qui va col·lidir el seu cotxe, en perdre el control, contra un Citroën Saxo que circulava en sentit contrari tot causant la mort de la conductora, els dos amics son culpables de l'homicidi imprudent.

Beguts i fent una cursa 

L'accident mortal es va produir el 6 de juny del 2015, els dos joves havien quedat per menjar. Sergio i Alejandro havien begut de més però tot i això van decidir posar-se al volant dels seus respectius cotxes. No se sap si els dos es van trobar posteriorment per casualitat per la carretera o si la trobada va ser intencionada. La sentència sosté que tots dos havien ingerit begudes alcohòliques «que minvava les seves facultats per conduir» i tots dos es van adonar de «la presència mútua».

Els conductors van iniciar una picabaralla que els va portar a avançar-se entre ells i, un cop a l'avinguda del Vallès, quan els dos turismes es trobaven en paral·lel, Sergio va fer una maniobra cap a l'esquerra per canviar de carril i avançar al seu amic. En aquest moment, Sergio va topar contra el lateral del seu amic i va perdre el control. 

Com a conseqüència, el cotxe va saltar per sobre de la mitjana del carrer i va creuar els dos carrils en sentit contrari fins que va col·lidir frontalment amb el Citroën Saxo que conduïa la Cristina, una noia de 29 anys i mare de dues nenes que va morir.

Revessant el límit de velocitat

La sentència subratlla l'elevada velocitat dels dos vehicles que anaven a una velocitat molt superior al límit de 50 quilòmetres per hora establert en aquell tram. Segons ha indicat el jutge, Sergio conduïa «amb absolut menyspreu cap a les normes de circulació i posant en risc la seguretat dels altres usuaris de la via». Tots dos conductors revessaven el límit de velocitat permès així com el límit d'alcohol.

La «presència d'alcohol a l'organisme d'ambdós» no va permetre que Sergio tingués temps de rectificar i evitar xocar contra el cotxe del seu company. És per això que el jutge manté que tots dos van actuar «amb una greu imprudència». Una càmera de seguretat d'un supermercat va ajudar a determinar la velocitat que conduïen i segons la resolució la maniobra que va fer Sergio es va fer «obviant les més elementals normes de cura» perquè no va comprovar si al seu costat estava el cotxe del seu amic.


Comentaris

envia el comentari