Dos denunciats per vendre de forma il·legal roses per Sant Jordi a Lleida

La Urbana va actuar en ambdós casos passades les 15.00 hores de la tarda en diferents punts de la ciutat

Sant Jordi 2019: Reus s'omple de roses i llibres. Fotografies: Laia Solanellas
Sant Jordi 2019: Reus s'omple de roses i llibres | Laia

Una patrulla de la Guàrdia Urbana va observar aquest dimarts a les 15.30 hores de la tarda un individu que realitzava venda ambulant de roses al carrer Alfred Perenya de Lleida, a l'altura de l'avinguda de Sant Ruf. 

Els agents ja havien vist feia unes hores aquest mateix individu, de 47 anys i nascut a Pakistan, realitzant la venda de roses al passeig central del carrer Corregidor Escofet i l'havien avisat atès que no disposava de cap mena de permís per realitzar aquesta activitat. Per aquest motiu van fer la denúncia corresponent.

També dimarts, dia de Sant Jordi, a les 16.00 hores de la tarda, van observar els mateixos fets a la plaça de Ramon Berenguer IV de Lleida. Els agents van identificar la persona que realitzava la venda de roses, de 66 anys i nascut a Pakistan, i que també havia estat advertit prèviament, i van fer la denúncia corresponent per realitzar venda ambulant a la via pública sense autorització.

Llibres i roses omplen els carrers de Lleida per Sant Jordi

Els carrers de Lleida es van tornar a omplir un any més de roses i llibres per celebrar Sant Jordi, tot i la pluja de primera hora i que enguany les vendes s'han avançat aprofitant els dies festius de Setmana Santa. Segons el president del Gremi de Llibreters de Lleida, Jordi Caselles, alguns els llibres més venuts d'enguany han estat 'El fill de l'italià' de Rafel Nadal i 'Entre el cel i la terra' de Gerard Quintana; mentre que en l'àmbit local ha destacat 'Atles de l'Oblit', de Teresa Ibars, i 'Sóc més de l'Oest', del Sr. Postu.

Per la seva banda, els floristes van explicar que la rosa vermella segueix sent la preferida dels lleidatans i de tots els catalans, tot i que la rosa groga segueix guanyant adeptes. Com a novetat, destaquen les flors deshidratades, que aguanten el pas del temps perquè està tractada i no necessita «Són alternatives molt acceptades pels joves, que sempre busquen coses diferents», va explicar Anna Tornero, de la floristeria 'La Confiança'.

Els més venuts a Catalunya

Les travesses tant de Lleida com de la resta de Catalunya recullen entre els llibres més venuts aquest Sant Jordi 'El fill de l'italià' de Rafel Nadal i 'Entre el cel i la terra' de Gerard Quintana, a més dels títols escrits pels polítics presos, Oriol Junqueras, Raül Romeva o Joaquim Forn. 


Comentaris

envia el comentari