Dos detinguts per una agressió homòfoba a l'estació de metro d'Urquinaona

El jove ha patit una lesió sota l'ull i ha hagut de ser traslladat al Cap de Ciutat Vella on, segons ell, li han fet 6 punts de sutura

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones acusades d'un delicte de lesions per un presumpte atac a un noi a l'estació de metro d'Urquinaona, a Barcelona. Segons la policia catalana, els fets han tingut lloc cap a les sis de la matinada i han estat denunciats tant per la mateixa víctima com per l'Observatori contra l'Homofòbia que han denunciat que es tracta d'una «agressió homòfoba».

El jove ha denunciat que ha patit una lesió sota l'ull i que li han hagut de fer sis punts de sutura. Fins al lloc s'ha desplaçat una ambulància del Sistema d'Emergències Mèdiques, que ha evacuat la víctima al CAP de Ciutat Vella. L'Observatori contra l'Homofòbia ha celebrat la «ràpida i efectiva actuació contra la violència» que ha fet la policia catalana i ha subratllat que «cal fer front a la impunitat i denunciar les agressions».

Agressió camí cap a la feina

La víctima ha detallat a través de les xarxes socials que els fets han passat cap a les sis del matí quan es dirigia cap a la feina en metro. Un grup de quatre joves li ha començat a fer la guitza fins que ha decidit canviar de lloc. Amb tot, l'assetjament ha seguit i quan la víctima ha preguntat què passava un dels suposats agressors li ha contestat que li digués «d'home a home» i ha afegit en to de mofa: «Clar, com que tu no ets un home, ets un maricó».

  

Davant d'això, l'agredit ha demanat ajuda a través dels intèrfons del vagó, que no li han solucionat el problema. Poc després ha baixat a l'estació d'Urquinaona, on els joves l'han atacat per darrere, l'han fet caure a terra i li han donat cops de peu quan pujava les escales.

Els Mossos d'Esquadra han detingut dues persones | Mossos d'Esquadra

 

Tot el possible «perquè els fets no quedin impunes»

El tinent d'alcaldia de Drets de Ciutadania, Cultura, Participació i Transparència, Jaume Asens, ha assegurat que el consistori farà «tot el possible perquè els fets no quedin impunes». «No podem naturalitzar-ho i quedar-nos de braços plegats», ha assegurat tot denunciant que «avui s'ha produït un altre cop una agressió homòfoba». 

  

En la mateixa línia, el primer tinent d'alcaldia de Barcelona, Gerardo Pisarello, ha anunciat que «el govern, amb l'Observatori contra l'Homofòbia, està fent seguiment del cas» per «prestar suport a la víctima i que l'agressió no quedi impune». Alhora, ha posat en valor la «diversitat i convivència» del districte de l'Eixample, on la «LGBTI-fòbia no té cabuda», ha insistit.


Comentaris

envia el comentari