IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dos gossos perillosos maten més d'un centenar d'ovelles, cabres i xais d'una empresa ramadera de Matadepera

El propietari ha estat identificat i el pastor està tramitant la denúncia

Cabres i ovelles mortes després de l'atac de dos gossos perillosos a Matadepera | ACN

La matinada de l'1 al 2 de gener dos gossos de raça perillosa van destrossar el tancat de La Vall SCP, una empresa ramadera de Matadepera, al Vallès Occidental, provocant una massacre. Els gossos van atacar el bestiar i van matar almenys 113 bòvids, entre cabres, ovelles i xais. El balanç, però, no és definitiu i alguns dels animals que van aconseguir sobreviure podrien morir en els pròxims dies com a conseqüència de les ferides. Els gossos, així com el seu propietari, que és veí del poble, ja han estat identificats i el pastor presentarà denúncia pròximament. Es dóna la circumstància que aquest ramat, a banda del seu rendiment a la indústria agroalimentària, està també contractat per l'ADF de Matadepera per pasturar en zona forestal i contribuir a les tasques de prevenció d'incendis.

Els fets van passar de matinada i es calcula que l'atac dels gossos al bestiar va durar tota la nit. Segons el pastor, Pau Garcia, els gossos devien arribar pels volts de les deu de la nit al tancat on cabres i ovelles dormien. L'endemà, els dos gossos encara eren a les instal·lacions de l'empresa, completament abatuts després de la sagnia. El ramat el componien un total de 286 cabres i ovelles i 60 xais, dels quals n'han mort ja una tercera part, tant per les mossegades dels gossos com per l'asfíxia que van patir alguns dels animals en intentar fugir. Moltes eren femelles prenyades o mares amb les seves cries, segons ha informat el consistori de Matadepera.

 

Tot i això, la xifra encara és provisional i es preveu que en els pròxims dies alguns animals més puguin morir com a conseqüència de les ferides. L'empresa encara no ha fet balanç dels danys econòmics i ho començarà a fer en els pròxims dies, així com la tramitació de la denúncia en contra del propietari dels gossos. El regidor de Medi Ambient de Matadepera, Marcel·lí Bosch, ha demanat als propietaris de gossos perillosos que es «prengui consciencia» sobre la responsabilitat que suposa tenir un animal d'aquestes característiques. Des de l'ADF recorden que «cal tenir els gossos controlats en tot moment» i avisa que «les conseqüències de no fer-ho poden ser desastroses».


Comentaris

envia el comentari