ÚLTIMA HORA

Un home mata la seva dona a Sant Joan Despí i és detingut quan volia fugir a l'aeroport del Prat

URGENT

Mor una nena de 14 en un accident amb un cavall al Vallès

Dos joves detinguts per abusos sexuals a Vic

Els fets van succeir durant la celebració del Mercat de Música Viva de la capital d'Osona
Imatge del festival Música Viva de Vic | Música Viva

 

Dos joves han estat detinguts per la Guàrdia Urbana, acusats dels presumptes delictes d'abusos sexuals a dues noies, durant la celebració dels concerts al Sucre del Mercat de Música Viva, realitzats a Vic, capital de la comarca d'Osona.

 

El succés ha estat denunciat durant la matinada d'aquest dissabte, 15 de setembre, quan les víctimes van alertar al 'Punt Lila' instal·lat al festival per advertir la situació. En la declaració van detallar que un grup d'entre 8 i 10 joves les van acorralar, per posteriorment realitzar-les diversos tocaments.

 

Gràcies a la gravació en vídeo de l'agressió, a més de la col·laboració d'un testimoni que va presenciar l'acció, les joves van poder identificar amb facilitat i tota seguretat dos els atacants implicats. No obstant això, a causa de la poca resolució dels arxius i de la confusió nocturna, no va ser possible capturar tots els involucrats.

 

Investigats per abusos sexuals

Després de realitzar la pertinent denúncia al 'Punt Lila', situat davant de l'edifici el Sucre, la Guàrdia Urbana va ser l'encarregada de desenvolupar la investigació. Ràpidament, els agents van localitzar i identificar el grup de joves, que encara es trobaven a l'espai on se celebrava el festival musical.

 

Els policies van apartar tot el grup de joves, encara que les víctimes només van poder assenyalar-ne dos d'ells. Posteriorment, ambdós van ser acusats de presumptes abusos sexuals i lliurats als Mossos d'Esquadra, que s'encarregaran de passar-los a disposició judicial.

 

Efectivitat del 'Punt Lila'

S'ha de destacar que tot el procediment no hagués estat possible sense l'excel·lent desenvolupament de la feina dels responsables del 'Punt Lila'. L'espai, encarregat i especialitzat en aquest tipus de denúncies, ha estat clau perquè les víctimes poguessin explicar el succés amb total confiança.

 

De la mateixa manera, Anna Erra, alcaldessa de Vic, ha aprofitat una publicació a Twitter per agrair el 'Punt Lila', la Guàrdia Urbana i els Mossos d'Esquadra la seva col·laboració per poder solucionar els desagradables esdeveniments patits a la capital d'Osona.

 

 

«Diguem prou als abusos sexuals i tocaments, unes actuacions que no podem permetre i que us animem a denunciar al 'Punt Lila' del Mercat Música de Vic», relatava la màxima representant de l'Ajuntament municipal.