URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

Dos joves són intimidats i apallissats a Palma de Mallorca per parlar en català i ser homosexuals

Els nois caminaven tranquil·lament pel carrer quan tot va succeir
Un dels joves als quals van agredir | Facebook

 

Dos nois van ser brutalment agredits per un jove a Palma per ser gais i parlar en català. Així ho ha manifestat un d’ells al seu compte de Facebook, on a més, ha publicat fotografies de les ferides que els van deixar.

 

Un grup de persones els van intimidar quan passejaven pel carrer, després van començar els insults i finalment la cosa va acabar amb una pallissa als dos joves que els va causar múltiples contusions a la cara i el cos. Tot va succeir al carrer Arxiduc Lluís Salvador de Palma cap a les 21.30 hores de divendres passat.

 

Insultats i apallissats

«Anava amb la meva parella i acabava d'acomiadar-me d'una coneguda, en la meva llengua, en català, un grup de 2 nois i una noia ens venia darrere», començava el seu relat un dels nois agredits.

 

«Van començar ficant-se amb la meva llengua. Seguidament començaren a seguir-nos fent gestos amb els quals es burlaven de nosaltres pel fet de ser homosexuals», seguia aclarint la víctima al seu Facebook. Davant d'aquesta situació, el jove assegura que els van deixar passar al davant demanant-los tranquil·litat, cosa que de poc va servir.

 

«Li van demanar al meu xicot el seu mòbil, ell no va contestar, ens van cridar 'maricones' i un d'ells ens va començar a apallissar, una vegada ja ens tenien a terra van agafar la motxilla de la meva parella i van començar a córrer», explica el jove. Així comparteix a Facebook l'angoixant moment que van haver de viure.

La violència i la discriminació no es curen

Després d'haver explicat tot el que van viure la nit de divendres, el jove acaba la seva publicació fent una reflexió que serveix no només pel que a ells dos els va passar sinó per molts altres casos: «Les ferides físiques es curen amb punts i enantyum –un antiinflamatori-. El que sembla que no es cura són les ganes de violència i la discriminació, tant per condició sexual com per llengua».

 

Són molts els comentaris que ha rebut la seva publicació, tots de persones donant ànims als joves i condemnant els fets. Més de 1300 persones han reaccionat a la publicació que té quasi 300 comentaris i ha estat compartida gairebé 800 cops.

 

El noi conclou el seu escrit amb un missatge encoratjador: «Seguirem lluitant i seguirem endavant contra la discriminació amb més força que mai». La denúncia dels fets ja ha arribat a la Policia Local de Palma que ara estudiarà el succeït com a possible delicte d'odi.