ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya suma 1.162 nous contagis i 33 defuncions vinculades a la Covid-19

Dos mossos antiavalots ferits per l'explosió de dos pots de fum al Vallès

Els TEDAX han retirat tots els pots de fum, suposadament caducats, per seguretat

Furgó de la Policia Nacional a Badalona
Dos mossos antiavalots de la Brigada Mòbil ferits per dos pots de fum BRIMO | Twitter (@ALBIOL_XG)

 

Durant aquestes últimes setmanes han estat dos mossos antiavalots de la Brigada Mòbil (BRIMO) els que han resultat ferits a causa de l’explosió de dos pots de fum suposadament caducats. Segons explica ‘SER Catalunya’ un dels mossos té una lesió greu a l’ull i l’altre té talls a la cara. Davant d’aquests accidents els TEDAX dels Mossos han retirat tots els pots de fum per seguretat.

El primer cas va tenir lloc la setmana passada, quan un instructor dels antiavalots va patir una lesió greu en un ull a l’Escola de Policia de Mollet del Vallès, al Vallès Oriental, quan un pot de fum va fer una deflagració. L'explosió es va produir mentre l’instructor feia una demostració als assistents de com s'ha de llençar un pot de fum però aquest va deflagrar abans d’hora.

El segon accident es va produir, el divendres passat al matí, al Complex Central d’Ègara a SabadellL’agent de la Brigada Mòbil estava revisant el material i, en obrir el sarró on hi havia mitja dotzena de pots de fum, un va explotar i li va provocar algunes ferides a la cara. Segons han informat els Mossos, aquest últim ja ha estat donat d’alta. Fa pocs dies va haver-hi un tercer accident però aquest cop sense cap ferit. Els fets van tenir lloc quan un mosso, que estava fent l’oposició per entrar a la BRIMO, li va rebentar un pot de fum. Per sort, duia casc i no li va passa res.

Els TEDAX, que són els especialistes en desactivació d’artefactes explosius, ja han retirat tots els lots de pots de fum tant del complex central d’Ègara com de l’Institut de Seguretat Pública de Mollet. Els TEDAX es plantegen com a hipòtesi principal que el material estigués caducat encara que també revisaran si el material estava defectuós, si s’havia fet malbé o bé si hi ha hagut una mala manipulació. També contactaran amb el fabricant per obtenir més informació i aclarir quines han estat les causes d’aquests accidents.


Comentaris

envia el comentari