EN DIRECTE

❄️ Els efectes de la forta borrasca Glòria a Catalunya

ÚLTIMA HORA

🚨 Retards a Rodalies per un atropellament a Barcelona

Dos mossos d'esquadra salven a Santa Cristina d’Aro un nadó que s'estava ofegant

L’agent li va practicar la maniobra de Heimlich

 

Reyes Urbano i Mar Moreno, dos agents dels Mossos d’Esquadra, estaven circulant per Santa Cristina d’Aro amb el cotxe patrulla el març del 2016 quan, de sobte, van presenciar un incident: un nadó de vint mesos s’estava ofegant. Va ser en aquell moment quan Urbano va actuar ràpidament i, amb l’ajuda de Moreno, van aconseguir salvar la vida del petit. «Poder ajudar el ciutadà et fa molt feliç. És una satisfacció tant professional com personal. Hi ha moments que, realment, són impagables», recull ‘El Punt Avui’.

Expliquen que la situació es va produir al carrer, perquè la mare, desesperada en veure que el seu fill s’estava ofegant per alguna cosa que possiblement s’hauria empassat, va baixar per demanar ajuda. Urbano el va agafar i li va practicar la maniobra de Heimlich: «No havia fet mai aquesta maniobra a cap nen. Van ser uns minuts eterns. Vaig perdre la noció del temps i tota la meva concentració anava cap a la criatura», explica. Finalment, el petit va començar a respirar.

 

Per aquest motiu, Reyes Urbano, agent de Sant Feliu de Guíxols, serà condecorat el dia de les Esquadres, el divendres dia 21 d’abril. Se li entregarà una medalla de bronze. Per la seva banda, és possible que Mar Moreno sigui guardonada amb una felicitació però, de moment, només és una proposta.