Dos vaixells de pesca xoquen al Baix Ebre i un d’ells s’enfonsa

Capitania Marítima de Tarragona ha obert una investigació per esclarir els fets

Port Ametlla de Mar.
Port Ametlla de Mar en imatge d'arxiu. | Ajuntament Ametlla de Mar

Aquest divendres, 1 de febrer, a primera hora del matí, dos vaixells de pesca han topat i un d’ells s’ha enfonsat sense víctimes a la costa de l'Ametlla de Mar (Baix Ebre).

Segons informa Capitania Marítima, que depèn del Ministeri de Foment, cap a dos quarts de vuit del matí dos vaixells de pesca han xocat a una mitja i milla de la costa. Arran de l’accident, un dels vaixells de 9 metres s’ha enfonsat. L’altre, de 17 metres, ha recollit els dos pescadors de l’altra embarcació i, sans i estalvis, els ha portat fins al port de l’Ametlla.

Al lloc dels fets s’hi ha desplaçat la Salvamar Fomalhaut de Salvament Marítim. Capitania Marítima i la CIAIM (Comissió d’investigació d’Accidents i Incidents Marítims) han obert una investigació sobre els fets

Es reprèn l'extracció de llots tòxics al pantà de Flix

Els representants de la Ribera d'Ebre i el secretari d'Estat de Medi Ambient, Hugo Morán, van oficialitzar la represa de les actuacions per descontaminar definitivament el pantà de Flix. Després de la primera fase, que va deixar 80.000 metres cúbics de fang tòxic al fons del pantà, el govern espanyol assegura ara que no marxaran fins a completar l'operació; allargant-la si cal, més enllà dels divuit mesos previstos. La nova tasca de descontaminació recaurà a l'empresa Tragsa.

L'extracció de llots tòxics del pantà de Flix es reprèn tres anys després. | TarragonaDigital

FGC es deslliura de cap penalització

Pel que fa a Fomento de Construcciones y Contratas, l'empresa que es va encarregar de la primera extracció, s'ha deslliurat de cap penalització després d'haver deixat l'extracció de llots tòxics a mitges. Segons va resoldre la Cord d'Arbitratge de Madrid, l'empresa va complir «correctament amb les seves obligacions contractuals», tot i que la condemna a pagar 1,8 milions d'euros pels perjudicis ocasionats en el procés de rescissió de contracte..


Comentaris

envia el comentari