Dotze okupes causen terror entre els veïns d'un edifici de Ciutat Vella

El propietari va intentar desallotjar-los i el van agredir, mentre que els veïns denuncien que tenien un gos a l'escala perquè els ataqués |Els joves han marxat de l'immoble fa una estona, després de tres dies atrinxerats

Okupes
El propietari del pis i alguns veïns van intentar desallotjar-los dimecres  | Twitter | @montsepoblet

Un grup de joves estrangers ha ocupat un pis acabat de reformar al carrer Lluís el Piadós de Barcelona, a prop de l'Arc de Triomf, i ha atemorit, durant tres dies, els veïns de l'edifici. Segons ells mateixos han explicat a TV3, una dotzena de joves van entrar a l'immoble dimarts a la tarda, la majoria d'origen magrebí, tot i que també hi hauria dues persones catalanes. Afortunadament, els joves han abandonat l'immoble fa una estona, motiu de gran alegria per al veïnat.

Jordi, un dels veïns, ha indicat que els coneix perquè els ha vist per l'Estació del Nord i pel Forat de la Vergonya. Els veïns van avisar ràpidament els Mossos d'Esquadra, però l'ocupació ha continuat fins avui mateix. A més, els veïns han denunciat que els ocupes havien deixat un gos a l'escala per atacar-los. El propietari del pis va intentar desallotjar-los dimecres, però va acabar amb un cop a la cara.

El propietari del pis intenta desallotjar-los sense èxit

L'episodi més tens es va viure dimecres, quan el propietari del pis ocupat va aparèixer i va intentar desallotjar els joves, sense èxit. La nit anterior, el grup havia introduït mobles i una rentadora al pis, demostrant poques intencions de marxar. «Hi va haver hòsties i va venir una ambulància, perquè al propietari li van donar un cop a la cara. En cap moment va aparèixer cap patrulla dels Mossos, però sí de la Guàrdia Urbana», relata el mateix veí. 

Temien que es convertís en un narcopís

Els veïns temien que convertissin l'immoble en un narcopís. En aquest sentit Iñaki, un altre dels veïns, ha assegurat aquest matí que els ocupes els amenaçaven, i ha explicat que els seus fills no podien dormir per la por que passaven. «Hem trucat 25 cops als Mossos i res», s'ha queixat. També ha apuntat que els nous inquilins havien intentat obrir les portes de la resta de l'edifici per veure si podien ocupar més immobles

Finalment, els joves han marxat avui

Fonts policials expliquen que quan van rebre la trucada dels veïns es van apropar al pis, però no van poder acreditar l'ocupació ni identificar ningú. Aquest mateix divendres han tornat al lloc dels fets en rebre un nou avís, però s'ha tornat a repetir la història. Afortunadament, fa una estona sortia a la llum que el grup de joves hauria decidit marxar del lloc on han estat sembrant el terror durant els últims dies, i així mateix ho ha explicat TVE. 


Comentaris

envia el comentari