Una dotzena de persones intoxicades en un mateix edifici d'Olot

Entre els afectats hi ha tres menors d'edat

Intoxicació massiva en un edifici a Catalunya. Segons han informat els Bombers de la Generalitat, una dotzena de veïns d'Olot han resultat intoxicats per l'inhalació de monòxid de carboni.

Els fets han succeït la passada matinada de dijous a divendres, cap a les 4 de la matinada. Tal com asseguren els Bombers, intoxicació l'hauria provocada una mala combustió d'una caldera del bloc on vivien. 

Entre les persones afectades hi ha tres menors d'edats, que tenen 17, 11 i 5 anys respectivament.

Arrel del succés, Protecció Civil ha activat el Pla Territorial de Protecció Civil a Catalunya (Procicat) en fase de prealerta. Així ho han explicat fonts del departament a Europa Press. 

Després de rebre l'avís als volts de les 4 de la matinada, el Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) ha traslladat els afectats a l'hospital. 

Precisament, quan els veïns han estat traslladats a l'hospital, els Bombers de la Generalitat han arribat al bloc en qüestió. Una vegada allí, han pogut constatar que la caldera d'aigua de la cuina d'un dels tres pisos de l'immoble estava espatllat. 

Així doncs, els Bombers han procedit a desconectar la caldera. A més, també han revistar les altres plantes de l'edifici per verificar que no hi hagués més afectacions. Així mateix, també han avisat el propietar de l'edifici per informar-lo de l'averia de l'aparell.

De les 12 persones afectades, la meitat seran traslladats a la càmera hiperbàrica de l'Hospital de Palamós (Baix Empordà) per rebre tractament per la intoxicació.


Comentaris

envia el comentari