Imatge d'Anna Páez i Joan Bilbao, dos turistes catalans que eren a Marràqueix en el moment del terratrèmol

El drama de l'Anna i el Joan, els dos catalans que han patit el terratrèmol del Marroc

L'Anna i el Joan es trobaven sopant a Marràqueix quan s'ha produït el terratrèmol

El fort terratrèmol del Marroc ja deixa 632 morts i 329 ferits, segons l'últim balanç a les 07:30 hores del matí facilitat pel Ministeri de l'Interior. El sisme, de magnitud set a l'escala de Richter, es va registrar poc després de les 23:10 hores de la nit d'ahir divendres i va sacsejar la regió al sud-oest de Marràqueix.

L'epicentre s'ha localitzat a la localitat d'Ighil i ha provocat l'esfondrament de nombrosos edificis a la zona i voltants. Pel que fa al balanç de víctimes i ferits, es tem que pugui augmentar amb el pas de les hores. El sisme ha afectat també zones rurals muntanyoses i de difícil accés.

«Les autoritats locals, els serveis de seguretat i protecció civil de totes les províncies i regions afectades s'han mobilitzat per intervenir, proporcionar l'assistència necessària i avaluar els danys», continua el comunicat del Ministeri de l'Interior, que recomana «mantenir la calma i evitar el pànic» a la ciutadania.

Anna i Joan eren a Marràqueix

Anna Páez i Joan Bilbao són dos turistes catalans que es trobaven sopant a l'àtic d'un edifici de Marràqueix en el moment que s'ha produït el terratrèmol. Per sort tots dos es troben bé. En declaracions al 324 de TV3, l''Anna i el Joan han compartit amb l'audiència els moments de pànic i terror que han viscut.

«Estàvem sopant en un restaurant just a la plaça principal de Marràqueix i ha començat a tremolar-ho tot. Érem a la tercera planta i en aquell moment no sabíem què estava passant. Jo no sabia què fer, em volia quedar allà. Després hem començat a baixar. Hi havia molta gent i tothom estava molt espantat i cridant», ha relatat l'Anna.

«No sabíem què fer, si sortir al carrer o no», diu el Joan. «Els del restaurant ens van dir que sortíssim i per sort érem a la plaça que era molt gran i hi era tothom», conclou. A més, l'Anna explica que s'esperaven rèpliques i per aquest motiu van decidir intentar arribar a l'hotel. Finalment, tots van dormir a la planta baixa d'aquest.

«Estem bé, estàvem sopant a la terrassa de la tercera planta d'un restaurant quan de sobte s'ha començat a moure tot», ha publicat a les seves xarxes socials en Joan.

«Crec que encara no som conscients que acabem de sobreviure al terratrèmol més gran de la història del Marroc. Nosaltres estem encara en xoc, però bé. No sé com descriure què estem vivint», ha continuat el català sobrepassat per la complicada situació viscuda.