Imatge de José Manuel i la seva filla Kira

El drama del català José i les paraules de la seva filla de 15 abans de suïcidar-se

Kira va posar fi a la seva vida fa deu mesos per culpa de l'assetjament escolar

Hi ha vegades que la vida et colpeja de forma dolorosa i cruel quan menys t'ho esperes. Una família trencada per un succés que canvia la vida d'un dia per l'altre. Això és el que els va passar als pares de la Kira, una jove de 15 anys que estava vivint un calvari diari a la seva escola de Barcelona.

Per desgràcia, l'assetjament escolar que va patir la noia va provocar que decidís acabar amb tot i deixar aquest món de la manera més tràgica possible. Kira es va treure la vida als 15 anys i va deixar els seus pares trencats per tota la vida.

La història de Kira, l'adolescent que no va poder suportar més el 'bullying' escolar

El 19 de maig del 2021 Kira, una nena barcelonina innocent, no va poder més. Feia mesos que patia assetjament escolar i, des d'aleshores, el seu pare José Manuel va dedicar el seu temps a tractar de «demostrar que el que la va empènyer al suïcidi va ser el 'bullying' que li feien al col·legi Pare Manyanet, on estudiava».

Kira, la jove de 15 que es va treure la vida
Kira, jove de 15 que es va treure la vida | Xarxes Socials

Actualment, deu mesos després d'aquell fatal succés, José Manuel ha tornat a recordar a les seves xarxes socials el seu punyent cas perquè no li torni a passar a cap família.

Les últimes paraules de Kira al seu pare abans de posar fi a la seva vida

«Donaria la meva vida per tornar a abraçar la meva filla Kira, sense dubtar-ho. L'abraçada que em va fer la nit abans quan em va dir que m'estimava molt i que era el millor pare del món va ser un comiat, ho sé. T'enyoro, costa viure sense tu», lamentava José ple de dolor.

José Manuel, el pare de la jove, és pèrit judicial en gestió i direcció de centres educatius. Des del maig del 2021, també és activista contra el 'bullying' i la prevenció del suïcidi. José, amb el hashtag #StopBullyingForKira, ha aconseguit que la història de la seva filla Kira sigui coneguda a tot el món.

Alhora, un altre dels seus èxits va ser quan va poder portar el seu cas al Congrés. Va ser Inés Arrimadas, presidenta de Ciutadans, qui va fer servir la història de Kira per visibilitzar que «més de 10 espanyols que se suïciden cada dia». I és que és la causa de mortalitat més gran per motius no naturals i un dels grans problemes de la societat espanyola.

El pare de Kira rep un suport massiu a les xarxes socials

Després del missatge de José Manuel, les xarxes s'han omplert de missatges d'afecte per a un pare que encara no aconsegueix superar la mort de la seva petita. I és que, com diu al tuit, donaria la seva vida «per tornar a abraçar la meva filla Kira, sense dubtar-ho».

Imatge de José i la seva filla Kira fent-se una abraçada
La jove de 15 anys Kira, abraçant al seu pare | Cedida

El problema del 'bullying' és que alguns no han donat prou importància a un problema que provoca diversos suïcidis a l'any al nostre país. Molts creuen que no és una cosa tan greu, i fins i tot alguns que ho van patir al seu dia, no sabien que era un delicte.

José Manuel no cessa en l'afany d'exposar a tothom la gravetat d'alguns casos com el que va patir la seva filla. I és que José denuncia que segueixen passant casos i moltes vegades es mira cap a una altra banda.

A més a més, també es queixa i demana que hi hagi menys alumnes per cada professor a les escoles. Una cosa bàsica per apreciar millor aquest assetjament escolar i fer un seguiment més proper d'aquesta mena de delictes.

«Mestres, coordinadors, equips directius, vosaltres també podeu fer que aquests alumnes se sentin part del col·legi. Ja sé que pensareu que amb les ràtios que teniu ja no doneu per més. Intenteu-ho, queixeu-vos a la vostra direcció i que aquesta queixa passi a l'administració», sentenciava en un tuit.