El presumpte assassí de la Laia se sotmet a les proves d'ADN i de drogues en seu judicial

La defensa vol argumentar el consum de drogues durant el crim i la Fiscalia vol saber si el cos de la nena té restes biològiques de l'home

Francisco Contreras, presumpte assassí de la Laia
Francisco Contreras, presumpte assassí de la Laia | Cedida

Juan Francisco López, el presumpte assassí de la Laia, la nena de 13 anys de Vilanova i la Geltrú, ja és en seu judicial per declarar davant del jutge. Abans, però, l'home ha acceptat que li fessin una prova d'ADN i de drogues. Un cop s'han recollit aquestes dades, que seran realitzades als mateixos jutjats per un metge forense i enviades a analitzar, ha arrencat la declaració del detingut davant de la jutgessa que porta la investigació del cas.

El forense farà extreure orina, cabell i saliva del detingut per tal de poder fer un perfil d'ADN i també elaborar un informe per saber si l'home havia consumit drogues en el moment que va, presumptament, matar la Laia a casa seva. A hores d'ara ja no és possible perfilar si l'home havia consumit alcohol.

La prova de tòxics l'ha demanat l'advocat de la defensa, Alex Zaragüeta, per tal de confirmar les informacions que ell mateix ha donat a la premsa abans d'entrar al jutjat,quan ha assegurat que semblava evident que el detingut havia consumit drogues el moment del crim.Amb aquesta petició, que ha acceptat el seu client, es perfila quina serà la línia de defensa de l'home, que basarà el seu relat amb el consum de drogues i els presumptes problemes psicològics.

També es vol saber si la nena té ADN del detingut

La prova d'ADN que també es farà al detingut a petició de la Fiscalia ha de servir per lligar-ho amb les proves que s'han fet a la nena i confirmar si t'han trobat restes biològics d'ell en la menor, fet que permetria confirmar, també, l'agressió o abús sexual que semblen apuntar les primeres proves realitzades. El detingut, imputat ara per ara d'homicidi, ha acceptat fer-se les proves que ha demanat la Fiscalia. Tot i ser un procediment habitual, aquestes proves no sempre es realitzen en seu judicial.

Es preveu que la jutgessa prengui declaració a l'home i sigui després quan decideixi si l'envia a presó. Juan Francisco López ja ha passat tres nits a la comissaria dels Mossos i avui sembla que ja dormirà en un centre penitenciari, hi estarà fins que arrenqui el judici oral. Durant aquests dies d'ençà que va ser detingut, l'home no ha col·laborat amb els Mossos d'Esquadra. La defensa va assegurar que tot i no declarar davant dels investigadors de la policia catalana, sí que ho faria davant del jutge.


Comentaris

envia el comentari