Imatge amb diversos bitllets i monedes d'euro

Dues dones aniran a judici per estafar 16.700 euros a un avi del Baix Penedès

Les processades, mare i filla, afronten 2 anys i 3 mesos de presó per un delicte d'estafa

La fiscalia demana 2 anys i 3 mesos de presó i multa de 2.640 euros per a una dona i la seva filla acusades d'arruïnar un home del Montmell (Baix Penedès) de 85 anys i amb problemes de memòria. Segons el ministeri públic, després d'aconseguir el codi PIN de la llibreta d'estalvis de la víctima, les processades van posar-se d'acord per retirar fins a 16.700 euros del compte corrent de l'home, deixant-lo amb només 100 euros. La dona es va aprofitar del fet que visitava l'ancià amb freqüència i que en algunes ocasions li feia algun encàrrec, ja que tenia llogat l'annex al seu habitatge.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

En l'escrit d'acusació, la fiscal assenyala que, a finals del 2018, mare i filla es van concertar per sostreure la llibreta d'estalvis del domicili de l'home. Prèviament i amb l'ànim d'obtenir un benefici patrimonial il·lícit, apunta, van ordir un pla pel qual la dona va acompanyar la víctima a una oficina bancària de Valls amb l'excusa d'ajudar-lo en la gestió de sol·licitar un número PIN associat a la seva llibreta. La processada es va encarregar de canviar al caixer el número provisional pel definitiu i així va passar a tenir accés al codi de seguretat.

Vuit transferències per buidar la llibreta d'estalvis en menys de sis mesos

Segons la fiscalia, quan les dues dones van disposar de la llibreta i del número PIN per a operar, van fer vuit transferències —via caixer automàtic— al compte corrent de la filla sense el consentiment ni el coneixement de la víctima. La primera, de 2.000 euros, es remunta al 14 de desembre de 2018. A partir d'aleshores, van transferir 3.000 euros els dies 20 de desembre de 2018 i 2 de gener, 12 de gener i 1 de febrer de 2019. El 3 de febrer i el 14 de febrer van retirar 1.000 euros cada dia i, finalment, el 6 d'abril d'aquell mateix any, 700 euros més.

La víctima va patir un perjudici econòmic de 16.700 euros i va quedar en una situació de «precarietat econòmica», amb només 100 euros al compte. La fiscalia acusa les dues dones d'un delicte d'estafa agreujada i d'un delicte lleu de furt, pels quals sol·licita 2 anys i 3 mesos de presó, i multa de 2.640 euros. En concepte de responsabilitat civil, reclama que retornin a l'home els diners sostrets, amb els corresponents interessos. Finalment, sol·licita que paguin les costes del judici, que se celebrarà pròximament a l'Audiència de Tarragona.